Απολογισμος για τις δρασεις της ΠΕ Ροδοπης

Από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Τσαλικίδη

Απολογισμό των δράσεων της Περιφερειακής ενότητας Ροδόπης το 2018 πραγματοποίησε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια του επίσημου απολογισμού της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, τονίζοντας πως σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον προσπαθούν με σωστή διαχείριση, διεκδικήσεις με μελέτες και προγράμματα να ξεπερνούν τις δυσκολίες.
 
Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, κατά το 2018, η πορεία τους συνεχίστηκε καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να κάνουν πράξη σε όλα τα επίπεδα αλλαγές που δεσμεύτηκαν, αλλά και να σταθούν ακέραιοι απέναντι σε έκτακτες συνθήκες όπως αυτές προέκυψαν.
 
Ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε πως παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, την έλλειψη στήριξης και χρηματοδότησης από την κεντρική ηγεσία και την έλλειψη προσωπικού σε πολλές περιπτώσεις, τη δυσκίνητη διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων, όπως αυτή διαμορφώθηκε με την εφαρμογή του σχετικού Νόμου και των νέων νομοθετικών δεδομένων, θεωρούν ότι αυτά τα χρόνια έχουν καταφέρει και επιτελούν έργο, αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και καθημερινού κόπου.
 
«Η αυτοδιοικητική μας πορεία χαρακτηρίζεται από συντονισμένη δουλειά, αίσθημα αλληλεγγύης και συνεργασίας, όρεξη από τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και σωστή καθοδήγηση. Γνώμονας της δράσης μας, πιο ψηλά από οτιδήποτε άλλο, αποτελεί η ασφάλεια και το συμφέρον των συμπολιτών μας» σημείωσε, και με αυτά για πυξίδα κατευθύνθηκαν με σταθερά βήματα γύρω από άξονες που θωρακίζουν την περιοχή μας. 

Εκτενής αναφορά σε αντιπλημμυρικά και πρωτογενή τομέα 

Ο κ. Τσαλικίδης στον απολογισμό του έκανε εκτενή αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα (με καθαρισμούς ποταμιών, καναλιών, ρεμάτων και έργα υποδομής), στην καταπολέμηση του παραεμπορίου με καθολική συμμετοχή των φορέων της Ροδόπης με κοινή κατεύθυνση και στόχο, αλλά και σε δράσεις για την ενίσχυση του χαρακτήρα της περιοχής μας ως ενεργειακού κόμβου και την αποκομιδή οφέλους για την ΠΕ Ροδόπης, καθώς βρέθηκαν σε στενή επαφή με τους υπεύθυνους σχεδιασμού και διαχείρισης του Αγωγού ΤΑΡ.
 
Ειδική μνεία έκανε στην εξασφάλιση διόδου από την Εγνατία Οδό, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία για τα βαρέα οχήματα και λεωφορεία μετά την πτώση της Γέφυρας Κομψάτου πέριξ του Δήμου Ιάσμου.
 
Επίσης μίλησε για τις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων των αγροτών και την ανάδειξη της σπουδαιότητας του πρωτογενή τομέα για την οικονομία της περιοχής, στηρίζοντας την καθημερινότητά τους και ενισχύοντάς τους με διαδικασίες εκσυγχρονισμού που καθιστούν δυνατή την συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
 
Στάθηκε επιπλέον στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση όπου χρειάστηκε ακραίων καιρικών φαινόμενων με τη διαρκή κα πολύτιμη συμβολή της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στους μαζικούς ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών  ήδη  από τα μέσα Μαρτίου, μέσα σε έναν ήδη επιβαρυμένο περιβάλλοντα χώρο λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και άστατων κλιματολογικών φαινόμενων.
 
Ο κ. Τσαλικίδης αναφέρθηκε επίσης στη διοργάνωση πρώτη φορά πολιτιστικών δρώμενων με θεματικές εκδηλώσεις  γύρω από τους άξονες Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμός, Τουρισμός. Χαρακτηριστικά ανέφερε το 1ο παιδικό φεστιβάλ «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ», όπως και το 1ο «ΒΙΚΕ RODOPI RUN», που έτυχαν θερμής αναγνώρισης κα τα οποία η ΠΕ Ροδόπης δεσμεύτηκε να καταστήσει θεσμό.
 
Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης δεσμεύτηκε για την παντοιότροπη στήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα και κόσμημα για την ακριτική Θράκη. «Έτσι αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα προκειμένου να συνεχίσει η περιοχή μας να στηρίζει του βασικούς πυλώνες που διαθέτει, πολύ δε περισσότερο να τους αναδείξει, προκειμένου να απαγκιστρωθεί από τη δυσμενή θέση που βρίσκεται και εν τέλει να αναπτυχθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.