Αποκριατικο ξεφαντωμα και στην Κομοτηνη

Τέσσερις εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από τη ΔΚΕΠΠΑΚ Κομοτηνής για να γιορτάσουν το Τριώδιο

Πρόσκληση για συμμετοχή σε ένα καρναβάλι χαράς και διασκέδασης, απευθύνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής σε μικρούς και μεγάλους μέσα από τις τέσσερις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου. 

Έναρξη καρναβαλικών εκδηλώσεων με Bollywood Masque Latin Party

Όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου ετοίμασαν αυτές τις εκδηλώσεις για να γιορτάσουν όλοι οι δημότες της Κομοτηνής, ξεκινώντας από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου με μια Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Πολιτιστική Κίνηση «Bollywood Masque Latin Party» με τη ζωντανή συμμετοχή του Latin συγκροτήματος Banda Latinico.
 
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Πέμπτη 3 Μαρτίου όπου όπως κάθε χρόνο από τις 4.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 θα γιορτάσουν όσοι προσέλθουν με άφθονο κρασί και σουβλάκια, με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων της πόλης.
 
Το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά ένα παιδικό μπαλταφάν με συμμετοχή παιδιών δημοτικών και γυμνασίων, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 11.00, με την αποκριάτικη μαθητική παρέλαση που θα ξεκινήσει από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.
 
Αυτή η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας που ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο η ΔΚΕΠΠΑΚ με το Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, που οδήγησε σε μια κοινή δράση τα Χριστούγεννα, συνεχίζεται με την δράση της αποκριάς και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι με αθλητικούς αγώνες. 

Νατάσα Λιβεριάδου «Ο κόσμος θα ανταποκριθεί, γιατί στην ουσία γίνεται για αυτούς»

«Είναι η πρώτη φορά ίσως που θα γίνει μια παρέλαση από τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων» σημείωσε η κ. Λιβεριάδου, τονίζοντας πως τα παιδιά θα καταλήξουν στην πλατεία της πόλης όπου θα τους περιμένουν παιχνίδια και εκπλήξεις.
 
«Θεωρώ ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, γιατί στην ουσία γίνεται για αυτούς, για να μπορέσουν να διασκεδάσουν και να περάσουν όμορφα» ανέφερε, επισημαίνοντας πως το κόστος, το οποίο δεν έχει επακριβώς υπολογιστεί μέχρι τώρα, θα είναι αρκετά μικρό.
 
Ερωτηθείσα για το λόγο που άλλες αποκριάτικες εκδηλώσεις που διεξάγονται στην πόλη μας από άλλους συλλόγους δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής, η κ. Λιβεριάδου απάντησε πως η ΔΚΕΠΠΑΚ δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με το τοπικό ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που έχει κάνει επανειλημμένα για πολλές εκδηλώσεις.
 
«Καλό θα ήταν να ενταχθούν μέσα στο πρόγραμμα, αλλά από τη στιγμή που το αποφάσισαν δεν μπορώ να σχολιάσω αρνητικά, επιθυμία τους ήταν και καλά έκαναν» σημείωσε η ίδια για να επισημάνει πως «για εμένα προσωπικά καλύτερα θα ήταν αν όλοι μαζί κάναμε αυτές τις εκδηλώσεις, ωστόσο και αυτές για τον κόσμο θα είναι, για την πόλη θα είναι και θεωρώ πως θα είναι καλές».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 22:00-Μουσικοχορευτική εκδήλωση “Bollywood Masque Latin Party”. Πολιτιστική Κίνηση. Είσοδος ελεύθερη.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον. Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο «Alma Libre» διοργανώνουν αποκριάτικο latin party με live μουσική. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μας θα περιλαμβάνει την ζωντανή συμμετοχή του Latin συγκροτήματος Banda Latiniko . Με αφορμή τον παθιασμένο ρυθμό, δημιουργήθηκε η Banda Latiniko. Κάνοντας εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, το ‘ εξωτερικό, σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και όπου μπορεί να γεννηθεί το πάθος για τη μουσική, η Banda Latiniko έχει δώσει το στίγμα της. Καιτο ταξίδι συνεχίζεται… Τα μέλη του συγκροτήματος: -Christie Μπότσεβα: φωνή, κρουστά, animation -Νίκος Λαμπρινός: Ενορχήστρωση, πλήκτρα, φωνή -Juan Barrios (Colombia): Φωνή, animation, κρουστά -Γιώργος Χατζής: Κιθάρα, μπάσο
 
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 Έναρξη: 17:00-21:00 Τσικνοπέμπτη Κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού σας καλεί να διασκεδάσετε και να ξεφαντώσετε με αστείρευτο κέφι στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας, με άφθονο κρασί, σουβλάκια και ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Ας φορέσουμε όλοι τη γιορτινή μας διάθεση και τις αποκριάτικες στολές μας κι ας τσικνίσουμε όλοι μαζί, υπό τους ήχους της μουσικής. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι σύλλογοι: Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής «Μ.Ο.Κ.», Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, Πολιτιστικός Όμιλος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Σύλλογος Κρητική Αδελφότης Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης», Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής & Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», Στέγη Πολιτισμού Παράδοσης και Λαογραφίας «ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΣ», Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων, Σύλλογος Καππαδοκών & Μικρασιατών Νομού Ροδόπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν.Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων».
 
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 11:00-13:30-Παιδικό Μπαλταφάν. Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Κομοτηνής. Είσοδος Ελεύθερη.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού προσκαλεί τους μικρούς δημότες σ’ ένα δίωρο πανηγύρι αστείρευτου κεφιού. Η μουσική, ο χορός, τα παιχνίδια και τα πολύχρωμα μπαλόνια θα πρωταγωνιστήσουν σ’ αυτό το «μαγικό» πρωινό ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς. Ελάτε, όλοι οι μικροί μας φίλοι, να γλεντήσουμε αποκριάτικα υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών και κλόουν. Είσοδος ελεύθερη.
 
Σάββατο 12 Μαρτίου -11:00. Αποκριάτικη Μαθητική παρέλαση. Αφετηρία Παρέλασης: 1° Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.
Η πρώτη μαθητική ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ που διοργανώνουν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής και ο Σύνδεσμος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, ξεκινά από το 1ο Δημοτικό και μέσω μιας τρελής πορείας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης υπό την συνοδεία μουσικής και κλόουν, θα καταλήξει στη κεντρική πλατεία Κομοτηνής, όπου θα γίνει ένα ξέφρενο party με Dj, καραμελοπόλεμο και σοκολατοπόλεμο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των μαθητών είναι η συνοδεία από τον κηδεμόνα, η καλή διάθεση και το μασκάρεμα μικρών – μεγάλων. Θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά. Ελάτε να ζωντανέψουμε την πόλη μας με κέφι, χορό και σκανδαλιές!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.