Αποκριατικη θεσσαλικη εξορμηση για τον Συλλογο Εβριτων Ροδοπης

Συμμετείχε με 60μελή αποστολή στις αποκριάτικες εκδηλώσεις Σοφάδων και Τυρνάβου

Τους Σοφάδες Καρδίτσας και τον Τύρναβο Λάρισας επισκέφθηκαν οι Εβρίτες της Ροδόπης το τριήμερο της Αποκριάς 9, 10, και 11 Μαρτίου, συμμετέχοντας ενεργά και στα δύο μέρη της Θεσσαλίας που διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις.
 

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης με 60μελή αποστολή βρέθηκε στους Σοφάδες Καρδίτσας ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων για να συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σοφάδων. Το Σάββατο ο Σύλλογος συμμετείχε στο παραδοσιακό μέρος των εκδηλώσεων παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικούς χορούς και τραγούδια της Θράκης, ενώ την Κυριακή συμμετείχε ως “Red Εβρίτες” στην απογευματινή καρναβαλική παρέλαση των Σοφάδων.
 

Την Καθ. Δευτέρα, κατά την επιστροφή της αποστολής, ο Σύλλογος Εβριτών βρέθηκε από το πρωί στον Τύρναβο, παρακολουθώντας από κοντά και συμμετέχοντας στο μοναδικό και ξεχωριστό παραδοσιακό έθιμο  «Μπουρανί».
 
Όλα τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή την τριήμερη εξόρμηση στο θεσσαλικό κάμπο, που εκτός από τη συμμετοχή στις αποκριάτικες εκδηλώσεις περιλάμβανε την επίσκεψη στην Καρδίτσα, τη Ρεντίνα και τα μουσεία της, αλλά και τα Λουτρά Σμοκόβου όπου διέμενε η αποστολή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.