Αποκατασταθηκε ο κεντρικος αγωγος του Υδραγωγειου

Σε άμεση αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη ο ένας εκ των δύο κεντρικών αγωγών στην περιοχή του Στρατοπέδου «ΠΑΡΑΣΧΟΥ» προχώρησε το συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Κομοτηνής. Περίπου στις 8.00 το βράδυ της Δευτέρας 25ης Αυγούστου προκλήθηκε η ζημιά στους κεντρικούς αγωγούς, στην περιοχή του Στρατοπέδου «ΠΑΡΑΣΧΟΥ», με τον ένα εκ των δύο αγωγών να σπάσει και να προκαλέσει πρόβλημα στην υδροδότηση, κυρίως, των δύο Στρατοπέδων «ΠΑΡΑΣΧΟΥ» και «ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ». Αυτό δήλωσε σε επικοινωνία του με τον ΠτΘ ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Κομοτηνής, Τάσος Παράσχου.

Πρόκειται για δύο κεντρικούς αγωγούς Φ 400 έκαστος που «κατεβαίνουν από το Υδραγωγείο και συνδέονται σ’ ένα μεγάλο κομβολόγιο μπροστά στην είσοδο του Στρατοπέδου «ΠΑΡΑΣΧΟΥ». Στο μέσο της διαδρομής αυτής ο ένας εκ των δύο αγωγών έσπασε», σύμφωνα με τον κ. Παράσχου.

Μετά από ειδοποίηση το 9μελές συνεργείο της ΔΕΥΑΚ ανταποκρίθηκε άμεσα και βρέθηκε στο σημείο αυτό, όπου παρέμεινε από τις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας έως τις 7.00 το πρωί προκειμένου να αποκαταστήσει την βλάβη. «Μας ειδοποίησαν, έσπευσε αμέσως το συνεργείο της ΔΕΥΑΚ για να αποκαταστήσει την βλάβη», όπως ενημέρωσε ο κ. Παράσχου. Επειδή υπήρχε κίνδυνος να μείνει η πόλη της Κομοτηνής, στην ουσία, με τον έναν αγωγό και να δημιουργηθεί πρόβλημα και στον δεύτερο αγωγό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Παράσχου, έδωσε εντολή στο συνεργείο να παραμείνει στην περιοχή. Επομένως, τα μόνα «θύματα» της βλάβης αυτής που έμειναν χωρίς νερό το βράδυ της Δευτέρας ήταν τα δύο Στρατόπεδα της πόλης, «ΠΑΡΑΣΧΟΥ» και «ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ», ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης δεν έγιναν αισθητές οι συνέπειες της βλάβης, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Παράσχου.

«Σήμερα το πρωί είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η βλάβη έχει αποκατασταθεί πλήρως. Ο Στρατός στις 6.30 το πρωί ήδη είχε νερό».


Σημειώνουμε ότι πριν από τρία χρόνια περίπου ο συγκεκριμένος αγωγός είχε υποστεί παρόμοια βλάβη σ’ ένα κοντινό σημείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ. Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει λόγω του ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει έντονα φορτία και ίσως λόγω της ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων, «δίπλα είναι και το μεγάλο συνεδριακό κέντρο, τα μηχανήματα του Στρατού με αποτέλεσμα. Επομένως, η καταπόνηση της οδού είναι πολύ μεγάλη, το υλικό της έχει σχετική ευπάθεια στα πολύ μεγάλα φορτία, γι’ αυτό και συνέβη αυτή η βλάβη».

Για την καλύτερη ανθεκτικότητα, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παράσχου, το υλικό που θα έπρεπε να υπάρχει και στους δύο αγωγούς είναι το πολυαιθυλένιο. Γι’ αυτό, για την επίλυση του προβλήματος η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης σχεδιάζει να αντικαταστήσει και τους δύο αυτούς αγωγούς και μέσα από νέα προγράμματα, στα πλαίσια του Δ΄ ΚΠΣ έτσι ώστε «να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.