Απογοητευτικες οι γιορτες για τα καταστηματα της Κομοτηνης

Υποτονική η κίνηση αλλά και η ψυχολογία των καταναλωτών - Απογοητευμένος και από την εικόνα των εμπορικών δρόμων ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής

Υποτονική ήταν η κίνηση στα καταστήματα της Κομοτηνής κατά την εορταστική περίοδο, με τους καταστηματάρχες να βλέπουν για ακόμη μια χρονιά την κίνηση να μειώνεται, μαζί με το αγοραστικό ενδιαφέρον. 

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, η κίνηση δεν ήταν αυτό που περίμεναν ή αυτό που ήθελαν οι καταστηματάρχες, ώστε να ανταποκριθούν στους υπέρογκους φόρους και τις υποχρεώσεις που στο τέλος της χρονιάς είναι πάρα πολλές.
 
Παράλληλα όμως θεωρούν πως η εικόνα της πόλης και της αγοράς ήταν απογοητευτική και δεν ήταν αυτή που έπρεπε για τις ημέρες των εορτών.  

Κική Κωνσταντινίδου «Η πόλη θα έλεγα ήταν πιο μουντή αυτή τη φορά, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν κάποια χρήματα για στολισμό» 

«Η πόλη θα έλεγα ήταν πιο μουντή αυτή τη φορά, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν κάποια χρήματα για στολισμό, εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος κάναμε κάποιες κινήσεις, κάναμε κάποιες προτάσεις, ζητήσαμε όλοι οι εμπορικοί δρόμοι να είναι φωτισμένοι, να έχουν έστω και κάποιο χριστουγεννιάτικο στολίδι, να έχουν μουσική, αυτά όλα δεν τα είδαμε» σημείωσε, τονίζοντας πως όλα αυτά βοηθούν ώστε η πόλη να έχει τη ζωντάνια που έπρεπε να έχει για τις ημέρες των γιορτών, εμψυχώνοντας τον καταναλωτή, για να βγει έξω και να κυκλοφορήσει.
 
Ωστόσο οι έμποροι στόλισαν τα καταστήματα και τις βιτρίνες τους, προσπαθώντας να δώσουν όσο το δυνατόν χρώμα στην καθημερινότητα, όμως αυτό δεν έφτασε.
 
Στην υποτονική κίνηση φυσικά συντέλεσε και η αβεβαιότητα που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες, μιας και η χρονιά τελειώνει και οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες και ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα φορολογικά και οι υποχρεώσεις που θα αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές το 2017. 

«Η αβεβαιότητα δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα στον καταναλωτή» 

«Αυτή όλη η αβεβαιότητα δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα στον καταναλωτή, ο οποίος είναι ήδη πάρα πολύ πιεσμένος και πάρα πολύ τρομαγμένος από το 2016, βλέπει τα εισοδήματά του να μειώνονται» τόνισε, θεωρώντας πως όλα αυτά συμβάλλουν στο να υπάρχει υποτονική κίνηση στην αγορά.
 
Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχουν ούτε ελπίδες για την αναστροφή του κλίματος αυτού, έστω και με τις εκπτώσεις και τις προσφορές, μιας και σε όλη τη σεζόν, τα περισσότερα καταστήματα έκαναν προσφορές και καλύτερες τιμές, όμως δεν μπορούν να αναστρέψουν την έλλειψη ρευστότητας. 

«Το 2017 προβλέπεται ακόμη πιο δύσκολο»

 
«Δεν υπάρχει χρήμα, υπάρχει αβεβαιότητα, υπάρχει ανασφάλεια, όλα αυτά συμβάλλουν, θα κινηθεί η αγορά στην εκπτωτική περίοδο αλλά πάλι μειωμένη όπως και στην υπόλοιπη περίοδο» σημειώνοντας πως πάντα οι πρώτοι μήνες της χρονιάς είναι δύσκολοι για τα καταστήματα, όμως το 2017 προβλέπεται ακόμη πιο δύσκολο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.