Αποφασισμενος να προχωρησει στη δημιουργια μητρωου συλλογων ο Δημαρχος Κομοτηνης

Αποτυχημένο το περσινό εγχείρημα λόγω ελάχιστης ανταπόκρισης από τους συλλόγους

Το θέμα της δημιουργίας Μητρώου Συλλόγων στο Δήμο Κομοτηνής, ώστε οι σύλλογοι στους οποίους έχουν παραχωρηθεί χώροι από το Δήμο Κομοτηνής να καταθέτουν ένα απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και ένα προγραμματισμό της επόμενης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει φέτος ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, που ζήτησε τη συμβολή του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να πειστούν οι σύλλογοι να συμμετάσχουν.
 
Τη συζήτηση για το θέμα ξεκίνησε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Σπάρτακου κ. Αθανάσιος Σαλαμάνης, ο οποίος κατέθεσε κάποιες σκέψεις του για τις σχέσεις του Δήμου με τους συλλόγους, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει  ένα πλαίσιο για αυτές τις σχέσεις, το οποίο να βάζει κάποια προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας τέτοιας σχέσης. Για αυτό θεωρεί πως θα πρέπει να διαμορφωθεί αυτό το πλαίσιο, ώστε να μην υφίσταται η εμφάνιση της προτίμησης προς τον ένα ή τον άλλο σύλλογο, θεωρώντας πως θα πρέπει να αιτιολογούνται οι δραστηριότητες των Συλλόγων προς τον Δήμο.
 
Ο κ. Πετρίδης απαντώντας σημείωσε πως εκ του νόμου όλες οι επιχορηγήσεις περνούν μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, και η όποια επιχορήγηση αφορά συγκεκριμένες δράσεις, ενώ γίνεται τόσο έλεγχος νομιμότητας όσο και έλεγχος σκοπιμότητας για αυτά. Όμως τόνισε προς το συμβούλιο πως υπάρχει ένα θέμα στις παραχωρήσεις και κατά πόσο κάποιες δεκάδες γραφεία, ακίνητα και χώροι που έχει παραχωρήσει ο Δήμος δικαιολογούνται από τις δράσεις των συλλόγων.
 
Για αυτό και πέρυσι, όπως εξήγησε ο κ. Πετρίδης, ο Δήμος έκανε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα μητρώο, όπου οι σύλλογοι στους οποίους έχουν παραχωρηθεί ακίνητα καταθέτουν ένα απολογισμό της δράσης τους την προηγούμενη χρονιά και ένα προγραμματισμό της δράσης για την επόμενη χρονιά, ως ελάχιστο έλεγχο της ανταποδοτικότητας. Όμως δεν είδαν σημαντική ανταπόκριση, για αυτό και, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής, με τη στήριξη και του Δημοτικού Συμβουλίου, θα το ζητήσουν φέτος πιο έντονα, ώστε και να υπάρχει έλεγχος αλλά και ένας απολογισμός προς το Συμβούλιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.