Αποδοση φορου τιμης απο την φοιτητικη Ενωση Κυπριων Κομοτηνης

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής
Με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τη συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου Bell-206 της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, η φοιτητική ένωση Κυπρίων Κομοτηνής απέδωσε  το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της πόλης, φόρο τιμής στα θύματα μιας σειράς μοιραίων γεγονότων που αν μη τι άλλο συγκλόνισαν τον απανταχού ελληνισμό. 
 
Η συντριβή του αεροσκάφους της Ηelios airwaysτο 2005, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η φονική πυρκαγιά τον περασμένο Ιούλιο στο Μάτι, αποτέλεσαν σημεία αναφοράς στην ομιλία που πραγματοποίησε η πρόεδρος του συλλόγου, Μαργαρίτα Κυριακίδου.   
 
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους 13 ήρωες που χαθήκαν άδικα εν ώρα καθήκοντος, κατά την έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στις 11 Ιουλίου του 2011.
Τα ονόματα αυτών αναγνώσθηκαν, ενώ ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
 
Εκ μέρους του διοικητικού συμβούλιου του συλλόγου, η πρόεδρος χαρακτήρισε «ηθική υποχρέωση όλων» την απόδοση τιμών. «Το λιγότερο που τους αξίζει, είναι να μην λησμονηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας, υπογράμμισε την προσωπική ευθύνη που φέρει ο καθένας, μέσα από τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «ν΄ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.