Αποδεχτηκε την επιχορηγηση 936.800 ευρω απο το Φιλοδημο ο Δημος Κομοτηνης

Ο προγραμματισμός των δράσεων θα γίνει από το Δήμο Κομοτηνής

Την επιχορήγηση 936.800 ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Να υπενθυμίσουμε πως με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών περί Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» κατανέμεται επιχορήγηση των Δήμων της χώρας από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, που  εντάσσονται στους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», όπως προσδιορίζονται από την υπουργική απόφαση 4748/20-2-2018.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής επιχορηγείται με το ποσό των 936.800 ευρώ. Η κατανομή του ποσού πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη δημογραφικά χαρακτηριστικά κάθε ΟΤΑ με βάση τα στοιχεία μόνιμου πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά συνδεόμενα με την έκταση, τη  νησιωτικότητα και την ορεινότητα των ΟΤΑ καθώς και οικονομικά χαρακτηριστικά συνδεόμενα με τις περιφερειακές ανισότητες.
 
Ο προγραμματισμός των δράσεων που θα υλοποιηθούν με την ως άνω επιχορήγηση θα γίνει  από το Δήμο Κομοτηνής . Τα βασικά κριτήρια  επιλογής των προσδιορίζονται στο άρθρο 5 της υπ΄ αριθμ. 4748/20.02.2018 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών.  Δεν χρηματοδοτούνται έργα που έχουν ήδη ενταχθεί για χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα.
 
Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών προγραμματισμού υλοποίησης δράσεων, οι δήμοι θα ενημερώσουν το υπό ανάπτυξη πληροφοριακό σύστημα του ΥΠΕΣ όταν αυτό τεθεί σε λειτουργία. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας του, οι δήμοι θα αποστείλουν στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών Τεχνικό Δελτίο με την καταγραφή όλων των έργων που θα υλοποιήσουν με την παρούσα επιχορήγηση.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.