Αποχωρουν αλλα δεν υποχωρουν οι απολυμενοι συμβασιουχοι της Ροδοπης

Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές, ενώ περιμένουν και την απόφαση του δικαστηρίου

Αποχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιουλίου, μετά από 56 μέρες, από την κατασκήνωση που είχαν στήσει στο χώρο του πάρκου της Αγίας Παρασκευής στις 30 Μαΐου οι απολυμένοι συμβασιούχοι της Ροδόπης, οι οποίοι όμως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλα μέσα, σε συντονισμό και με τους απολυμένους συμβασιούχους όλης της ΑΜΘ αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.
 
Την ίδια ώρα περιμένουν την έκβαση της προσφυγής τους στα δικαστήρια για την επαναπρόσληψή τους, ελπίζοντας πως η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα έχει θετική έκβαση, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας.
 
Να θυμίσουμε ότι οι συμβασιούχοι είχαν προσληφθεί με προκηρύξεις για οκτάμηνα το 2015 και το 2016, και παρέμειναν στις θέσεις τους μέσω παρατάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
Παρόλα αυτά μετά την τρίτη παράταση, και με το ελεγκτικό Συνέδριο να αποφαίνεται αρνητικά στις πληρωμές τους, το Υπουργείο τελικά προχώρησε σε διαγωνισμό, μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.
 
Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν υπάρξει όμως κατά καιρούς, τελικά προσλήφθηκε μέρος μόνο των  συμβασιούχων-παρατασιούχων, με τους υπόλοιπους να μένουν άνεργοι.
 
Για αυτό και οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε ένα πρωτόγνωρο, για την Κομοτηνή, τρόπο διαμαρτυρίας, κατασκηνώνοντας στο χώρο του πάρκου της Αγίας Παρασκευής.
 
Οι απολυμένοι συμβασιούχοι αριθμούν περίπου 50, από τους οποίους οι 18 από το Δήμο Κομοτηνής, και ανάμεσα στις επόμενες κινήσεις τους, είναι σε συνεννόηση με τους συναδέρφους τους να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο, με στόχο την περαιτέρω δημοσιοποίηση του θέματός τους.
 
 

«Αυλαία» σε αυτή τη μορφή αγώνα 

Όπως τόνισε ένας από τους απολυμένους συμβασιούχους- παρατασιούχους, ο κ. Γιάννης Τουπάς ρίχνουν «αυλαία» σε μια μορφή αγώνα που έκαναν εδώ και 56 ημέρες, προσπαθώντας να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
 
Αυτές οι 56 ημέρες ήταν δύσκολες, σε διάφορες καιρικές συνθήκες, όμως θα συνεχίσουν να το παλεύουν, όμως μετά από μια γενική συνέλευση που έκαναν αποφάσισαν να σταματήσουν αυτή τη μορφή δράσης.
 
Βέβαια συνεχίζουν να περιμένουν την δικαστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει για να επιστρέψουν στην εργασία τους, ενώ μιλούν και με συναδέρφους τους σε άλλους δήμους της περιφέρειας για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
 
«Το ότι σταματάμε εδώ δεν σημαίνει ότι σταματάμε τους αγώνες μας, οι αγώνες συνεχίζονται μέχρι να δικαιωθούμε σε αυτό που μας υποσχέθηκαν, σε αυτό που δικαιούμαστε, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά» σημείωσε.
 

Στήριξη από την τοπική κοινωνία

 
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Βαρελάς σημείωσε πως όλες αυτές τις ημέρες είχαν την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατάφεραν να περάσουν το μήνυμά τους και για αυτό αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
 
Η αποχώρηση τους απλά συμπίπτει με τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, θεωρούν όμως πως τίμησαν επάξια τον αγώνα τους, στο χώρο του πάρκου της Αγίας παρασκευής δίπλα στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Κομοτηνής, σημειώνοντας πως είναι τιμή τους που έκαναν τον αγώνα σε αυτούς τους χώρους.
 
«Όπως ήρθαμε συντονισμένα, συγχρονισμένα και οργανωμένα, έτσι θα αποχωρήσουμε κιόλας» σημείωσε, τονίζοντας πως είχαν μείνει εκεί με καλό καιρό και κακοκαιρία, πιέζοντας τους πολιτικούς για τα ψέματα, τις υποσχέσεις που τους έδωσαν, αλλά και την προκήρυξη, που θεωρούν πως εν τέλει αποτελούσε κοροϊδία από πλευρά της κυβέρνησης.
 
«Εμείς δικαιωματικά αξίζουμε να είμαστε αορίστου χρόνου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.