Αποχωρησε απο τη συσκεψη με την Ντορα Μπακογιαννη ο Δημαρχος Κομοτηνης

Διαμαρτύρεται για «υποτίμηση» του ρόλου του Δήμου

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Περιφέρεια υπό την πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης. Αιτία της αποχώρησης όπως εξήγησε ο ίδιος είναι διότι δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των συναντήσεων ξεχωριστή σύσκεψη μεταξύ δήμου και επιτροπής.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Γκαράνης:

Γραπτή διαμαρτυρία του Γιάννη Γκαράνη προς την Ντόρα Μπακογιάννη για το πρόγραμμα συναντήσεών της

Μετά την αποχώρηση του από την συνάντηση αυτοδιοικητικών στην Περιφέρεια
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ, μετά την αποχώρηση του από την συνάντηση με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια, κατέθεσε γραπτό υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την κ. Μπακογιάννη που αφορά το πρόγραμμα των συναντήσεων της.

Αναλυτικά η γραπτή διαμαρτυρία του Γιάννη Γκαράνη προς την Ντόρα Μπακογιάννη:

«Αξιότιμη κυρία Μπακογιάννη, Πρόεδρε της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης.

Σας καταθέτω και εγγράφως τη διαμαρτυρία που σας εξέφρασα και διά ζώσης, σχετικά με τις παραμέτρους της συγκρότησης του προγράμματος της επίσκεψής σας στη Θράκη.

1ον) Στο πρόγραμμα συσκέψεων με τους φορείς δεν συμπεριελήφθη ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ο επικεφαλής, δηλαδή, του Δήμου, ο οποίος είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς επίσης και ο μεγαλύτερος γεωγραφικά και πληθυσμιακά Δήμος του Νομού Ροδόπης. Αντίθετα, επελέγη να υπάρξουν ξεχωριστές συσκέψεις με επικεφαλής Δήμων και φορέων που εκπροσωπούν πολύ λιγότερους αριθμητικά πολίτες του Νομού μας.

2ον) Στο πρόγραμμα, επίσης, δεν συμπεριελήφθη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ, ο οποίος θα σας εξέφραζε την βούλησή μας για μια συνολική πρόταση που θα διαμορφώσει η ΠΕΔ. Μια άποψη, που συνίσταται στο ότι θεωρούμε κατακερματισμό χρόνου και αποπροσανατολισμό των στρατηγικών στοχεύσεων το να συγκεντρώνει κανείς προτάσεις από κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Κάθε Νομός της Θράκης έχει δικά του, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ θα μπορούσε να συντονίσει τους Δημάρχους του κάθε Νομού, με την προοπτική να επιλεγούν τα στοιχεία εκείνα που χρήζουν και αξίζουν αναπτυξιακής αξιοποίησης. Έτσι, δεν θα υπάρχει αλληλοεπικάλυψη, ούτε επιλογή στρατηγικών στόχων που δεν θα υπηρετούν στον μέγιστο βαθμό την κεντρική στόχευση της επιτροπής στην οποία προΐστασθε. Μια στόχευση, που δεν είναι άλλη από την ισόρροπη, βιώσιμη και μακρόπνοη ανάπτυξη της Θράκης μας.

Τέλος, θα μου επιτρέψετε να σας επισημάνω ότι η επιλογή της Διακομματικής Επιτροπής στην οποία προεδρεύετε, να υιοθετήσει τη διαδικασία κατάθεσης των προτάσεων των Δήμων μέσω της απρόσωπα μαζικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καταδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού δεν αντιμετωπίζεται με τη βαρύτητα που ο θεσμικός της ρόλος επιβάλλει. Δηλαδή, ως τον φορέα που περισσότερο από κάθε άλλον έρχεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους και που η γνώμη του έχει τη σπουδαιότητα που της δίνει αυτή η επαφή αλλά και η συνεχής διευθέτηση των ζητημάτων των πολιτών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.