Αποχη συμβολαιογραφων της Θρακης απο τα καθηκοντα τους

Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου

Αποχή των μελών του από την υπογραφή πράξεων που απαιτούν προσάρτηση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ και από οποιαδήποτε συναλλαγή με τις Δ.Ο.Υ., όπως υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών και χειρόγραφων πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ αποφάσισε παμψηφεί η γενική συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.

Η απόφαση αποχής ισχύει μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2020, οπότε θα συγκληθεί εκ νέου η ΓΣ για να αποφασίσει σχετικά. Οι συμβολαιογράφοι διαμαρτύρονται για τις φορολογικές διατάξεις αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ και τις δηλώσεις φόρου κεφαλαίου, όπως ίσχυαν και διαμορφώθηκαν περαιτέρω με τον πρόσφατο νόμο 4646/2019, οι οποίες κρίνονται εξαιρετικά επαχθείς τόσο για τους συμβολαιογράφους, όσο και για τους συναλλασσόμενους πολίτες.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, κ. Χρήστος Τερζίδης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «η αντίδραση και η διαμαρτυρία μας είναι συγκεκριμένη και στοχευμένη. Η αποχή μας είναι από πράξεις που απαιτούν προσάρτηση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ και από την συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων φόρου κεφαλαίου. Έχει σκοπό την διεκδίκηση από την Πολιτεία διαμόρφωσης ενός νομικού πλαισίου διεκπεραίωσης των συναλλαγών των ακινήτων ασφαλούς τόσο για τους συμβολαιογράφους, όσο και για τους συναλλασσόμενους πολίτες. Δυστυχώς η διενέργεια πλειστηριασμών δεν περιλαμβάνεται στις παραπάνω κατηγορίες. Από την διενέργεια πλειστηριασμών απείχαμε τα προηγούμενα χρόνια επί μεγάλο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένα αιτήματα με κοινωνικό πρόσημο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.