Αποχαιρετισμος με… ανθοδεσμες

Αποχαιρετιστήρια ήταν η τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με τη συμμετοχή όλων των μελών. Το μεγαλύτερο μέρος αφιερώθηκε σε σχόλια για τους αποχωρήσαντες νομαρχιακούς συμβούλους και σ’ ευχές για μια καλή προσωπική πορεία. Από όλες τις πλευρές μεταφέρθηκε η ελπίδα να επικρατήσει κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας την επόμενη τετραετία για να επιτύχει η Ροδόπη την αναπτυξιακή πορεία που έχει ανάγκη ο πληθυσμός της. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε αύριο το μεσημέρι, στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Ροδόπης, όπου θα γίνει η ορκωμοσία του νέου συμβουλίου, στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο οι παρατάξεις των κ.κ. Γιαννακίδη και Αθανασιάδη.

Ο Γιώργος Μποτρότσος δεν κατάφερε να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές, αλλά η παρουσία του εκτιμήθηκε θετικά από τους συναδέλφους του στο σώμα. Ευχαρίστησε το προεδρείο που βοήθησε στη λειτουργία του νομαρχιακού συμβουλίου, τον «κ. νομάρχη για τη συμβολή του σ’ αυτό το έργο που έχει προσφέρει, καλό ή κακό, αρνητικό ή θετικό, ο καθένας το κρίνει από τη δική του πλευρά.

Πιστεύω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι ακόμη καλύτερη και για εσάς και για το νομαρχιακό συμβούλιο, αλλά και για το νομό Ροδόπης που πρέπει να προχωρήσει μπροστά, καθώς έχει μείνει πίσω αρκετά χρόνια».

Ευχήθηκε «καλή τύχη» σε όσους επανεκλέγονται, στους νέους που θα έρθουν και σε όσους αποχωρούν «καλή συνέχεια».

Ο ίδιος ομολόγησε ότι μετά από τέσσερα χρόνια είναι η πρώτη φορά που έχει άγχος και τρακ.

«Με λυπεί το ότι δε θα είμαι κοντά σας. Ήθελα να συμβάλω όσο μπορούσα. Ίσως αυτό που προσέφερα αυτά τα τέσσερα χρόνια για το νομό της Ροδόπης δεν αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους του νομού μας. Υπάρχει μια προσωπική πικρία. Ίσως και να πάψω ν’ ασχολούμαι με τα πολιτικά δρώμενα, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα».

Με το κλείσιμο της συνεδρίασης προτάθηκε από το Νίκο Κουρκούτα – κάτι που έλεγε και ο Γ. Μποτρότσος στις συνεδριάσεις – όταν γίνονται συζητήσεις για μετακινήσεις εκτός έδρας ν’ αναφέρεται στη συνέχεια πού πήγε ο κ. νομάρχης και τι έγινε.

Ο νομάρχης Άρης Γιαννακίδης απάντησε ότι είχε την περασμένη εβδομάδα μια συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Χ. Φώλια, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις δημόσιες επενδύσεις και συζήτησαν για την εγγραφή της μελέτης του φράγματος του Ιάσμου, ύψους 6 εκατ. ευρώ. Είπε ότι διεφάνη η διάθεση του κ. Φώλια να προχωρήσει το έργο και οι όποιες απαντήσεις θα έρθουν τον Γενάρη.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννακίδης θύμισε κάτι που έλεγε από τήηην αρχή της θητείας του, ότι αυτό το νομαρχιακό συμβούλιο αναδεικνύει ήθος και ηθική.

«Οι προσδοκίες της κοινωνίας είναι πολύ αυξημένες. Μέσα από τη θεσμική μας συνεργασία δε διαψεύσαμε την τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως αναπτύξαμε μια διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ μας, σεβόμενοι το φυσικό υποκείμενο του κάθε συναδέλφου.

Στη δημοκρατία η πολυφωνία είναι συστατικό στοιχείο και ποτέ δε διακυβεύθηκε η ηθική υπόσταση κανενός συναδέλφου κι αυτό νομίζω ότι είναι μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Σε όλα τα μεγάλα είχαμε ενιαία φωνή κι ενιαία συμπόρευση. Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε και να δημιουργήσουμε μια κινητικότητα αναπτυξιακή».


Ευχήθηκε στο νέο δήμαρχο Σώστου Καδή Ισμέτ «καλό δημαρχιλίκι» και καλή συνεργασία και καλή πορεία στον Σταμάτη Μαρούδα, με τη νέα του θεσμική ιδιότητα, όπως και στον Κώστα Μιχελή αλλά και στους άλλους που προχώρησαν σε άλλες επιλογές, όπως η Σοφία Παπαναστασίου, ο Γιώργος Μποτρότσος, η Μπελκίν Αχμέτ, ο Θανάσης Κυρκούδης, ο Κώστας Πολυζωίδης. «Η πόρτα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, των συνεργατών μου και η δική μου, θα είναι ανοιχτή προς όλους σας».

Για το Νίκο Σκοπιανό είπε ότι η απουσία του θα είναι σημαντική. «Ήταν από τους ανθρώπους που γνώριζε και δούλευε καθημερινά για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού μας, τον πρωτογενή τομέα. Θα συνεχίσουμε να έχουμε θεσμική συνεργασία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ελπίζω ότι η επόμενη τετραετία θα έχει την ταυτότητα της συνεργασίας».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Αθανασιάδης σχολίασε ότι η συνεργασία δεν ήταν στο επίπεδο που θα ήθελαν κι έχει ανάγκη η περιοχή. «Ελπίζω η συνεργασία και η συναίνεση να επιτευχθεί στο επόμενο συμβούλιο» είπε.

Ευχαρίστησε τον Γ. Μποτρότσο για τη συμβολή του στο νομαρχιακό συμβούλιο, μετέφερε τη λύπη του που το επόμενο συμβούλιο θα είναι διφωνικό. «Αυτή ήταν η επιλογή της κοινωνίας και τη σεβόμαστε» είπε, ενώ ευχήθηκε «καλή τύχη» σε όλους τους συναδέλφους που αποχωρούν, κάνοντας ειδική μνεία στον Κώστα Πολυζωϊδη για την πολύχρονη θητεία του.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.