Απο τους υπαλληλους του Δημου Κομοτηνης απηργησαν μονο οι 15

Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 20 του μηνός καθώς επίσης και την Παρασκευή 21 του μήνα, οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης διεκδικώντας οικονομικά κυρίως, αλλά και θεσμικά αίτημα. Την απόφαση για τις κινητοποιήσεις, πήρε το γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ.

Από τους υπαλλήλους του Δήμου Κομοτηνής απήργησαν μόνο οι δεκαπέντε.

Σήμερα Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος, μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ .

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρονται τα εξής:

Απεργούμε ενάντια στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας.

Το Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αναγκασθεί η αφερέγγυα κυβέρνηση και η ΚΕΔΚΕ να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ 20 μήνες τώρα προσπάθησε σε συζητήσεις με την κυβέρνηση, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα το μόνο που έγινε είναι ο εμπαιγμός και η αφερεγγυότητα να συνεχίζονται. Είμαστε αναγκασμένοι πλέον να απαντήσουμε με κινητοποιήσεις. Τις ευθύνες για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από το σταμάτημα της λειτουργίας των Δήμων, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, των ΚΑΠΗ, των Πνευμ.Κέντρων, των Παιδ.Σταθμών και Χωματερών, δεν θα τη φέρουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι όχι μόνο έκαναν όλες τις προσπάθειες αλλά και υποχωρώντας σε πολλά από τα αιτήματά τους είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνηση ένα χρόνο πριν (Νοέμβρη 2000).

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών όμως αθέτησε υπογραμμένες συμφωνίες, αλλά επιπλέον συνεχίζει τον εμπαιγμό με αιφνιδιαστικές τροπολογίες που ψηφίζει μια μέρα μετά την ανακοίνωση του κλάδου ότι κατεβαίνει σε κινητοποιήσεις. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Τζανή για το αντίθετο.

Απαντάμε λοιπόν δυναμικά στους αφερέγγυους “συνομιλητές μας” και ζητάμε:

1. Αμεση καταβολή του πριμ παραγωγικότητας σε όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

2. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας με επαναπροσδιορισμό του ειδικού επιδόματος των ΟΤΑ με ενσωμάτωση σ΄ αυτό και του επιδόματος των εξόδων κίνησης στις παρακάτω τρείς κατηγορίες.

α. Εργαζόμενοι ταφής και εκταφής νεκρών και στους ΧΥΤΑ (χωματερές) στο ύψος των 120.000 δρχ.

β. Εργαζόμενοι στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα: όπως αυτά προσδιορίζονται από τον αντίστοιχο κανονισμό ΙΚΑ στο ύψος των 100.000 δρχ.

γ. Υπόλοιποι εργαζόμενοι στο ύψος των 80.000 δρχ.

3. Αποκατάσταση της “εκ παραδρομής” τροποποίησης διατάξεων για την καταβολή του “τεχνικού επιδόματος” στους δικαιούχους καθώς και τον διαχωρισμό του από τα πραγματικά έξοδα κίνησης. Αναδρομικότητα αφού το “εκ παραδρομής” όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση απαλλάσσει κάθε ευθύνη τον εργαζόμενο που ουσιαστικά είχε αδικαιολόγητα μείωση μισθού.

4. Υπογραφή Σ.Σ.Ε. 2001

5. Άμεση λύση θεσμικών και κλαδικών αιτημάτων.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.