Απο το Δημο Ιασμου «Πανοραμα» απολαυσεων

Σε χωρο που επιτρέπει στο μάτι να απολαύσει τον απέραντο κάμπο του Ιάσμου και στον ουρανίσκο να απολαύσει μοναδικές γεύσεις θα λειτουργήσει από τις αρχές του Νοέμβρη το «Πανόραμα», όπως αποφάσισαν να ονομάσουν οι πρώτοι ενοικιαστές, κ.κ. Κιτσούκ Τουράν και Σακήρ Μουμίν, το τουριστικό περίπτερο του Ιάσμου.

Το ευρύχωρο κτίριο του τουριστικού περιπτέρου του Ιάσμου που αν και οι εργασίες για τη δημιουργία έχουν ολοκληρωθεί από το 1995 σε μοναδική τοποθεσία με σύγχρονο εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα μέσα δεν είχε ως τώρα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εκμετάλλευσή του, μια και δεν υπήρχε η κατάλληλη υποδομή ως προς τους δρόμους πρόσβασης και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο ΠτΘ βρέθηκε στο χώρο στον οποίο οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις ώστε όλα να λειτουργήσουν άψογα και έγκαιρα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και συνάντησε τον κ. Κιτσούκ Τουράν που μίλησε με ενθουσιασμό για το σημαντικό εγχείρημα, τα σχέδια και τις προσδοκίες του ίδιου και του συνεργάτη του.

Οι συνεργάτες με πολυετή πείρα και σκληρή δουλειά στο χώρο, στην πρωτεύουσα, αλλά και σε νησιά που πρωταγωνιστούν στην τουριστική κίνηση της χώρας, αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα και να προσφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου τους με μια άρτια οργανωμένη επιχείρηση. Η εκμετάλλευση του κτιρίου τους παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ιάσμου, κατόπιν δημοπρασίας και αφού η προσφορά τους κρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία ως η συμφερότερη, αποκτούν το δικαίωμα εκμετάλλευσης του χώρου για 6 χρόνια.

Ο χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να λειτουργήσει ως εστιατόριο και καφέ-μπαρ παράλληλα διαχωρίζοντας τους δύο αυτούς χώρους με πανέμορφα φυτά. Επίσης θα υπάρξει ένας χώρος που θα λειτουργήσει ως παιδότοπος για την ψυχαγωγία των μικρών πελατών του μαγαζιού. Η άδεια λειτουργίας που έχουν εξασφαλίσει προβλέπει επίσης και τη δυνατότητα οργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων.

Τη διακόσμηση του χώρου έχουν αναλάβει οι ίδιοι δηλώνοντας γνώστες του αντικειμένου και αποφασισμένοι να διαμορφώσουν την επιχείρησή τους αποκλειστικά σύμφωνα με το προσωπικό τους γούστο, αλλά και με προσωπική εργασία, η οποία, ήδη, έχει αφήσει τη σφραγίδα της στο χώρο, αναβαθμίζοντάς τον ριζικά.

Η κουζίνα του εστιατορίου περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά, σαλάτες, κρεατικά και ψάρια αλλά και πίτσες και μοναδικά πιάτα με την επονομασία «Πανόραμα», που υπόσχονται μοναδικές γευστικές απολαύσεις. Το τουριστικό περίπτερο του Ιάσμου θα είναι ανοικτό κάθε μέρα από τις μεσημεριανές έως και τις βραδυνές ώρες.

Η επιχείρηση προσδοκάται να δώσει πνοή στην οικονομική δραστηριότητα του Ιάσμου και να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας μια και το προσωπικό που θα απασχολήσει θα αποτελείται αποκλειστικά από κατοίκους του Ιάσμου. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης που θεωρούν το έργο τους μια μεγάλη επένδυση αναμένουν πως με σκληρή δουλειά και σωστή αντιμετώπιση η επιτυχία του εγχειρήματός τους θα είναι μεγάλη μια και η φανταστική τοποθεσία, ο προσεγμένος και άνετος εσωτερικός χώρος και τα γευστικά πιάτα του εστιατορίου πιστεύεται ότι θα προσελκύσουν και θα μετατρέψουν σε πιστούς πελάτες όχι μόνο κατοίκους του Ιάσμου αλλά κατοίκους της ευρύτερης περιφέρειας μια και Ίασμος έχει την τύχη να βρίσκεται ανάμεσα στις δύο μεγάλες πόλεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι έχουν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και με την υποστήριξη του Δήμου Ιάσμου που υπερέβη, στηρίζοντας ολόψυχα, τις θεσμοθετημένες του υποχρεώσεις, το τουριστικό περίπτερο θα συμβάλλει θετικά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Όπως τόνισε άλλωστε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Σταύρος Καζάκης, κύριο μέλημα του Δήμου είναι να γίνει σωστή αξιοποίηση του χώρου ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όπως παραδοσιακά ήταν ο Ίασμος και να ενταχθεί στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Όσο για τα εγκαίνια που θα γίνουν πολύ σύντομα οι ιδιοκτήτες υπόσχονται μια μοναδική έκπληξη.

Δ.Ι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.