Απο τις αρχες του 2019 γινεται ωριαια η ελεγχομενη σταθμευση

Θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα και το τίμημα της κάρτας στάθμευσης

Από τις 1-1-2019 αναμένεται να αλλάξει το καθεστώς του χρόνου στάθμευσης στον ποδηλατόδρομο και παράλληλούς του δρόμους, με την αλλαγή να εντάσσεται στον ετήσιο καθορισμό δημοτικών τελών από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Όπως είναι γνωστό, από τις αρχές του χρόνου στους χώρους αυτούς εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση, όπου όποιος αφήνει το αυτοκίνητό του στις προβλεπόμενες θέσεις προμηθεύεται μια κάρτα κόστους 30 λεπτών, την οποία μπορεί να αγοράζει είτε από τον Δήμο είτε από επιχειρήσεις οι οποίες τις πουλάνε σε συνεννόηση με το Δήμο. Να θυμίσουμε ότι η στάθμευση είναι αυστηρά για μισή ώρα. Επίσης δεν παρέχεται στον οδηγό η δυνατότητα να βάλει και δεύτερη συνεχόμενη κάρτα, μιας και στόχος της διοίκησης του Δήμου ήταν η αποσυμφόρηση του κέντρου.
 
Σύντομα μετά την εφαρμογή του μέτρου, σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, συζητήθηκε το θέμα της στάθμευσης και συμφωνήθηκε πως θα ήταν καλύτερο για τους πολίτες αλλά και τα καταστήματα πέριξ του ποδηλατόδρομου αν ο χρόνος στάθμευσης αυξανόταν στη μία ώρα, δίνοντας περισσότερο χρόνο στους οδηγούς.
 
Με το νέο σύστημα ο οδηγός πάλι θα μπορεί να αφήσει μόνο μία κάρτα, απλώς αυτή θα είναι της μίας ώρας. Επίσης αναμένεται να αναπροσαρμοστεί και το τίμημα της κάρτας με την αύξηση του χρόνου επιτρεπόμενης στάθμευσης.
 
Η εφαρμογή της αλλαγής αυτής όμως καθυστέρησε, και τελικά θα γίνει από την αρχή του χρόνου, με την αλλαγή να ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τον καθορισμό των τελών για το οικονομικό έτος 2019, μιας και θα είναι και ευκολότερο διαδικαστικά.
 
Άλλωστε θα πρέπει να υπάρξει προεργασία για την εφαρμογή του μέτρου, μιας και πρέπει να αλλάξει ο χρόνος στάθμευσης που αναγράφεται τόσο στις πινακίδες που βρίσκονται κατά μήκος των χώρων στάθμευσης, αλλά και στις κάρτες που διαθέτει ο Δήμος Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.