Απο την τσεπη τους θα πληρωσουν τη στολη τους οι δοκιμοι αστυφυλακες;

Σε 25 μέρες θα βγουν για πρακτική, αλλά παραμένουν με την «προσωρινή» στολή χρώματος φαιοπράσινου

Έγγραφό προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ροδόπης επισημαίνοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στις σχολές αστυφυλάκων αναφορικά με τις στολές Δοκίμων αστυφυλάκων. Όπως επισημαίνει η ΕΑΥΡ αντί των προβλεπόμενων στολών χορηγήθηκαν προσωρινά στους δοκίμους αστυφύλακες στολές εκστρατείας, εξ ου και ζητείται ενόψει την παρουσίασης των δοκίμων αστυφυλάκων σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους, η χορήγηση των προβλεπόμενων στολών, ώστε να μην αναγκαστούν οι δόκιμοι να τις πληρώσουν από την τσέπη τους.
 
 
Αναλυτικά το έγγραφο που απέστειλε η ΕΥΑΡ Ροδόπης:
 
 
«Με το παρόν έγγραφό μας, είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση της Υπηρεσίας που αφορά στη χορήγηση της υπ’ αριθ. 8δ στολής χρώματος κυανού, σε όλους του Δόκιμους Αστυφύλακες που παρουσιάζονται προς εκπαίδευση στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.
 
Όπως είναι γνωστό, οι Δόκιμοι Αστυφύλακες που εισήχθησαν προς εκπαίδευση στην Σχολή Αστυφυλάκων κατά το έτος 2015-2017, δεν εφοδιάστηκαν με την προβλεπόμενη υπηρεσιακή στολή 8δ και «προσωρινά» τους χορηγήθηκε στολή εκστρατείας χρώματος φαιοπράσινου για τις ανάγκες της εκπαίδευσής τους.
 
Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού …..».
 
Με δεδομένο ότι την 17 Ιουνίου 2016 θα χορηγηθεί Φύλλο Πορείας στους Δόκιμους Αστυφύλακες προκειμένου την 21 Ιουνίου 2016 να παρουσιαστούν στις Υπηρεσίες όπου διατίθενται για την πρακτική τους εκπαίδευση, είναι ευθύνη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να ανταποκριθεί εγκαίρως στην αυτονόητη υποχρέωσή του για εφοδιασμό των Δοκίμων Αστυφυλάκων με την προβλεπόμενη υπηρεσιακή στολή υπ’ αριθ. 8δ, πριν αυτοί αναχωρήσουν για την πρακτική τους εκπαίδευση.
 
Είναι αδιανόητο με το καλημέρα σας στην Αστυνομία, να μετακυλύει το οικονομικό κόστος δαπανών στις οποίες το ίδιο υποχρεούται, στις τσέπες των Δοκίμων Αστυφυλάκων οι οποίοι είναι πλέον κοινό μυστικό ότι χρησιμοποιούνται για διάστημα 14 μηνών για να καλύπτουν τα κενά ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας (ασκώντας καθήκοντα μόνιμου προσωπικού αντί αυτών της πρακτικής εκπαίδευσης) αμειβόμενοι με το φιλοδώρημα των 280 ευρώ!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.