Απο την Κωνσταντζα στη Νεα Υορκη και απο κει στην Αλεξανδρουπολη μεσα απο τα γραφομενα της Φωτεινης Ναουμ

Το 5ο κατά σειρά μυθιστόρημα της Κομοτηναίας συγγραφέα παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή - Από τα βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης» ,τις εκδόσεις «Λιβάνη» και τον Σύλλογο Εβριτών ν.Ροδόπης

Με ένα αναμνηστικό χειροποίητο ξύλινο μπρελόκ αλλά και ταξιδεύοντας νοερά από την Κωνστάντζα, στην Αλεξανδρούπολη και από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, έφυγαν όσοι έδωσαν το «παρών» στη βιβλιοπαρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Κομοτηναίας συγγραφέα Φωτεινής Ναούμ με τίτλο «Γλυκά Χαράζουν οι Άγριες Νύχτες», που διοργάνωσαν τα βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης», ο Σύλλογος Εβριτών ν. Ροδόπης και οι εκδόσεις «Λιβάνη» στην Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Υπεύθυνη για το αναμνηστικό δώρο η εισηγήτρια της παρουσίασης, η φιλόλογος γερμανικής γλώσσας κ.Έλενα Ορτακσίδου – Μαρτσά, ενώ υπεύθυνη για τις νοερές μας διαδρομές, η συντοπίτισσα μας Φωτεινή Ναούμ, που «έστησε» το σκηνικό του νέου της μυθιστορήματος ανάμεσα στις τέσσερις αυτές πόλεις.
 
Σε ρόλο «ξεναγού» η γραφή της Φωτεινής, όπως όμως μοναδικά παρουσιάστηκε δια στόματος της κ. Ορτακσίδου, η οποία μεταξύ άλλων ανέγνωσε αποσπάσματα του βιβλίου, αλλά και οι ηθοποιοί Εύη Φιλιππίδου και Ντέμης Καρελιάδης, που έδωσαν σάρκα και οστά στους ήρωες του βιβλίου, μεταφέροντας επί σκηνής δύο σκηνές του μυθιστορήματος.
 
Η απρόσμενη ηρωίδα της Φωτεινής Ναούμ, Νόρα ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των θεατών που γέμισαν για ακόμα μία φορά τη Λέσχη Κομοτηναίων, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη και την εκτίμησή τους για τα γραφόμενα της Κομοτηναίας συγγραφέα.
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο «οικοδεσπότης» της βραδιάς κ. Βασίλης Βαφειάδης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους εκ μέρους των διοργανωτών, ενώ τον λόγο έλαβε και ο πρόεδρος του αεικίνητου Συλλόγου Εβριτών ν. Ροδόπης κ. Χρήστος Χατζηπέμου, μιλώντας με τα θερμότερα λόγια για τη συγγραφέα.
 
Η Φωτεινή Ναούμ πιστή στη λογική ότι τα «γραπτά μιλούν από μόνα τους» έδωσε τον λόγο στο κοινό να καταθέσει τα ερωτήματα και τις σκέψεις του σχετικά με το βιβλίο, καλώντας τους να αναζητήσουν ωστόσο οι ίδιοι τις απαντήσεις στις παραγράφους του βιβλίου.
 
Μετά το τέλος της παρουσίασης, η συγγραφέας δέχτηκε τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς όλους για το θερμό καλωσόρισμα των νέων της ηρώων.

Περισσότερες φωτογραφίες από την βιβλιοπαρουσίαση εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.