Απο την Κομοτηνη ξεκινησε το ταξιδι του Φεστιβαλ «ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ» στην ΑΜΘ

«Η πλειοψηφία του λαού μας ζει μέσα στην ανασφάλεια για την υγεία και το εισόδημά της», ανέφερε ο Δ. Κλάδης, μέλος του ΓΠ ΑΜ-Θ του ΚΚΕ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στην Κομοτηνή την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη, ξεκινώντας το ταξίδι του στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. 
 
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Αγίας Παρασκευής, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προφυλαχτεί η υγεία των παρευρισκόμενων. Από νωρίς το πρωί τα μέλη της ΚΝΕ, έχοντας καλό σχέδιο ξεκίνησαν τις προετοιμασίες στο χώρο που έγινε το φεστιβάλ, δουλεύοντας ακούραστα μέχρι και τη λήξη του για την επιτυχία του, προκειμένου σε όλοι όσοι θα επισκέπτονταν το φεστιβάλ να ακούσουν τις ανατρεπτικές θέσεις του ΚΚΕ σε έναν καλά προετοιμασμένο χώρο χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία τους.
 
 

Διονύσης Κλάδης: «Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει εναλλακτική»

 
Το φεστιβάλ ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Περικλή Χαρισίου μέλος του Τ.Σ. Ροδόπης της ΚΝΕ. Την πολιτική ομιλία πραγματοποίησε ο Διονύσης Κλάδης μέλος του ΓΠ ΑΜ-Θ του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε πως «είναι γεγονός πως αυτή την περίοδο η πλειοψηφία του λαού μας ζει μέσα στην ανασφάλεια για την υγεία και το εισόδημά της, ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για τη δουλειά και τα εργατικά δικαιώματα, για τη θηλιά που έχει στο λαιμό του από χρέη, για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας και την ίδια του τη ζωή». 
 
 
Ο ίδιος παραδέχθηκε πως «συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες του, την ανασφάλειά του» για να εξηγήσει πως «σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τις αιτίες αυτής της κατάστασης, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει εναλλακτική, που παρά την προσπάθεια που κάνει το σύστημα να τη συσκοτίσει, να τη διαστρεβλώσει, να τη συκοφαντήσει, το Κόμμα μας ανοίγει ρωγμές, φωτίζει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται η κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, δηλαδή τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».
 

Μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

 
Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα σε λαϊκά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Το μουσικό αφιέρωμα πλαισίωσαν οι μουσικοί : Hasan Ovali (τραγούδι, μπουζούκι), Βαγγέλης Κοντόπουλος (μπάσο), Νικόλας Καλομοίρης (κιθάρα, τραγούδι), Φάνης Παπανικολάου (πιάνο, ακορντεόν), Μπάμπης Σιούτης (τύμπανα). 
 
 
Οι παρευρισκόμενοι κατά τη διάρκεια του αφιερώματος άκουσαν τραγούδια από τον δίσκο «Στου αιώνα την παράγκα» όπως τα τραγούδια «Ρόζα» και το «Σαν πλανόδιο Τσίρκο» αλλά και τραγούδια απ’ το  «Σταυρό του Νότου». Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί σε όλες τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 
Πολλοί απ’ τους  επισκέπτες του φεστιβάλ, τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις, επισκέφθηκαν και το βιβλιοπωλείο που υπήρχε στο χώρο του φεστιβάλ και πολλοί απ’ αυτούς προμηθεύτηκαν εκδόσεις όπως «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ η απάντηση για τον 21ο αιώνα» μια  έκδοση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου επαναστάτη Β. Ι. Λένιν αλλά και άλλες εκδόσεις της Σύγχρονης εποχής.
 
Τέλος, η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η ΚΝΕ στην Κομοτηνή για την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, τις ώρες 9.30-13.30, στη νοσοκομειακή υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.