Απο την Κομοτηνη η επομενη εκπροσωπος μας στην ημεριδα της «Euroscola»

H μαθήτρια Λία Γκαγκά θα ταξιδέψει στο Στρασβούργο

Μοναδική εκπρόσωπος τόσο της Κομοτηνής όσο και του Νομού Ροδόπης, γενικότερα, στην φετινή συνάντηση της ημερίδας Euroscola φαίνεται πως θα είναι μία νεαρή μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, η κ. Λία Γκαγκά.
 
Συγκεντρώνοντας υψηλότατο ποσοστό βαθμολογίας στον διαγωνισμό για την ανάδειξη των εκπροσώπων που διεξήχθη τον Ιανουάριο, η κ. Γκαγκά κλήθηκε όπως και άλλοι 224 μαθητές και μαθήτριες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να εκφράσει τις απόψεις της γύρω από τις πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τις περιφερειακές συρράξεις, την τρομοκρατία, τις αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις, και τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που κατέλαβαν τις 14 θέσεις του διαγωνισμού βάσει της έκθεσης, των σχολικών επιδόσεών τους και των γνώσεών τους στην αγγλική θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με συνομήλικους τους από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή μαθήτρια έχει συμμετάσχει στο παρελθόν στην Βουλή των Εφήβων, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν πως η νέα γενιά απέχει από τα κοινά και δεν προβληματίζεται γύρω από τις εξελίξεις της πολιτικής.
 
Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν!  Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.