Απο την εμπειρια στην επιστημη

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2006-2007 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Κομοτηνής. Οι ενδιαφερόμενοι είναι καλύτερο να κάνουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου διότι τα μαθήματα αρχίζουν στις 18 Σεπτεμβρίου και πιθανότατα να δημιουργηθούν προβλήματα με τις απουσίες τους.

Από το 2003 λειτουργεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στην Κομοτηνή δίνοντας στους εκπαιδευόμενους τη δεύτερη ευκαιρία για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους. «Πιστεύω ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι η δεύτερη και η πιο σημαντική ευκαιρία που δίνεται στους εκπαιδευόμενους διότι έρχονται συνειδητά πια στο σχολείο είτε για να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις, είτε να πάρουν το απολυτήριο καθώς και να μάθουν επιπλέον πράγματα», ανέφερε η διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής Μαρία Τσαούση.

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν ακόμα και τα καινούρια στοιχεία που απαιτεί η εποχή μας, μεταξύ των οποίων η Πληροφορική, τα Αγγλικά, τα Ελληνικά (καλύτερος χειρισμός της γλώσσας μέσα από τον γλωσσικό εγγραμματισμό), η Κοινωνική εκπαίδευση (κοινωνιολογία, φιλοσοφία, ψυχολογία, κοινωνική γεωγραφία, κοινωνική οικονομία), ο Επιστημονικός εγγραμματισμός (Χημεία, Βιολογία κ.α.), ο Μαθητικός εγγραμματισμός. Μάλιστα, η απόκτηση γνώσεων γίνεται με διαφορετικό τρόπο απ’ αυτό που ακολουθείται στα κλασικά σχολεία. «Ξεκινάμε από την εμπειρία και πάμε στην επιστήμη. Δηλαδή ξεκινάμε απ’ αυτό που γνωρίζει ο ενήλικας στη ζωή του και το αναγάγουμε στον επιστημονικό τομέα, στον οποίο ανήκει».

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα φοίτησης στο Σ.Δ.Ε. έχουν άτομα ηλικίας 18 ετών και πάνω, τα οποία δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο Γυμνασίου. Μετά από 2 χρόνια παρακολούθησης μαθημάτων σ’ αυτό το σχολείο μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο και όχι μόνο. «Δηλαδή οποιοδήποτε άτομο, που έχει κλείσει τα 18 του χρόνια και δεν έχει πάρει απολυτήριο γυμνασίου, μπορεί να έρθει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και σε 2 χρόνια να πάρει απολυτήριο Γυμνασίου ώστε να μπορέσει μετά να συνεχίσει στο Λύκειο και όχι μόνο».

Υποβολή αιτήσεων

Αιτήσεις για εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2006-2007 υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σύμφωνα με την κ. Τσαούση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο στεγάζεται στο 3ο Ενιαίο Λύκειο που βρίσκεται επί της οδού Φιλίππου 33 στη Νέα Μοσυνούπολη τις ώρες 16:30-19:30, όπου μαζί με την αίτηση θα συνυποβάλλουν τη φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας, τη φωτοτυπία του Απολυτηρίου του Δημοτικού και τη φωτοτυπία της Βεβαίωσης παρακολούθησης Γυμνασίου. «Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει φοιτήσει σε κάποιες τάξεις του Γυμνασίου και δεν έχει πάρει απολυτήριο, δεχόμαστε τη βεβαίωση φοίτησης σε κάποια από τις τάξεις του Γυμνασίου».

Να σημειωθεί ότι με την έναρξη μαθημάτων στις 18 Σεπτεμβρίου οι ώρες λειτουργίας του Σχολείου θα είναι 16:30-20:10. Μετά τη συγκέντρωση του συνόλου των αιτήσεων, οι υποψήφιοι καλούνται για συνέντευξη που γίνεται τις επόμενες δυο ημέρες όπου «αναφέρουν τα στοιχεία τους και το λόγο της επιλογής του σχολείου αυτού», όπως δήλωσε η διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής κ. Τσαούση. «Σε περίπτωση που έχουμε περισσότερα άτομα από αυτά που μπορούμε να πάρουμε, τότε με κάποια κριτήρια απορρίπτουμε κάποιους γι’ αυτή τη χρονιά και παίρνουμε τους υπόλοιπους».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλ. 25310-83414, κατά τις ώρες 16:30-19:30.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.