Απο τα εδρανα του Δημοκριτειου, στα… ραφια των Harrods!

Πριν από πολύ λίγα χρόνια ο 24χρονος Σπύρος Δαφνής ζούσε στην πόλη της Κομοτηνής ως φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, αλλά σήμερα μετά από μια μεγάλη απόφαση έκανε την οικογένειά του γνωστή σε όλη την Ευρώπη.
 
Ο Σπύρος, αφού αποκόμισε όλες τις απαραίτητες πανεπιστημιακές γνώσεις που αφορούν στο διεθνές εμπόριο, επέστρεψε στη γενέτειρά του την Κέρκυρα και ανέλαβε τα κτήματα που παράγουν μια σπάνια ποικιλία ελιάς και ανήκουν στην οικογένειά του περισσότερο από ογδόντα χρόνια, παίρνοντας ωστόσο ένα μεγάλο ρίσκο με σκοπό να μετεξελίξει όλη αυτή την εμπειρία.
 
Με νέα τεχνογνωσία και πίστη στη δουλειά του, συσκευάζει πλέον τη σπάνια αυτή ποικιλία λαδελιάς και την πωλεί στα Harrods του Λονδίνου, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια το λάδι της Κέρκυρας πωλούταν χύμα στην Ιταλία και την Ισπανία στην τιμή των τριών ευρώ το λίτρο, σήμερα η κάθε φιάλη λαδιού της οικογένειας Δαφνή στα ράφια των Harrods κοστίζει περί τα εξήντα ευρώ, ενώ το λάδι κυκλοφορεί και στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Μονακό, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με βάση μάλιστα έρευνες, που χρηματοδοτήθηκαν από αναγνωρισμένα ινστιτούτα, το λάδι της οικογένειας Δαφνή έχει αναδειχθεί ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου με ισχυρισμό υγείας.
 
Τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα η παραγωγή της ελιάς έχει εγκαταλειφθεί λόγω του τουρισμού. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Σπύρος Δαφνής στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Χεινοπώρου, επέστρεψε από την Κομοτηνή στην Κέρκυρα κυρίως για βιοποριστικούς λόγους, λέγοντας ότι «αντικρίζαμε ένα φυσικό θησαυρό να χάνεται. Θεώρησα σωστό ότι πρέπει να ασχοληθώ με αυτό, αλλά κυρίως να μπορέσω να το μετεξελίξω σε κάτι το οποίο δεν υπήρχε». Απαντώντας στην ερώτηση αν φοβήθηκε να κάνει αυτό το βήμα λόγω της κρίσης τόνισε ότι «φόβος υπήρχε, όμως η ανάγκη σα νέος άνθρωπος να ξεκινήσω κάτι απ’ την αρχή νίκησε κάθε φόβο. Η ενασχόληση με τη γη σίγουρα είναι διέξοδος. Αφού έθρεψε τους παππούδες μας σίγουρα μπορεί να κάνει το ίδιο και για εμάς».
 
Θερμά συγχαρητήρια στο Σπύρο, αλλά και σε όλα τα νέα παιδιά που με την εξέλιξή τους κάνουν περήφανο το πανεπιστήμιό μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.