Απο… «σποντα» η εμπλοκη Σαββακη και Τζελεπη στην υποθεση των στημενων

Στη λίστα των 93 ατόμων, που με βάση την εισαγγελική πρόταση πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη είναι τα ονόματα του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Πανθρακικός, Θόδωρου Σαββάκη, αλλά και του νυν προέδρου της ομάδας, Δημήτρη Τζελέπη

Την περασμένη εβδομάδα ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας η πρόταση του Αντιεισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Πούλιου, ο οποίος ολοκλήρωσε την έρευνά του για την αποκαλούμενη ως «υπόθεση των στημένων αγώνων», η οποία ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011 κι αφορά τη χρονική περίοδο από το 2009 ως και το 2011.
 
Ο Αντιεισαγγελέας Εφετών, με βάση του πόρισμά του, το οποίο, μάλιστα, αριθμεί συνολικά 3.100 σελίδες, προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή συνολικά 93 ατόμων σε δίκη, μεταξύ των οποίων ιδιοκτήτες ομάδων, προπονητές, ποδοσφαιριστές μάνατζερ, στοιχηματικοί μπουκ, ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ αλλά και παίκτες στοιχήματος.
 
Αντίθετα, ο Παναγιώτης Πούλιος συνέταξε και μια λίστα 59 ατόμων, που με την πρότασή του ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να εκδοθεί γι’ αυτούς απαλλακτικό βούλευμα, καθώς, σύμφωνα με την έρευνά του, οι κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί με τις αρχικές ποινικές διώξεις, εις βάρος τους, δεν μπορούν να αποδειχθούν. Μεταξύ αυτών κι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.
 
Ενδιαφέρον, όμως, για εμάς έχει το γεγονός ότι στη λίστα των 93 ατόμων, που με βάση την εισαγγελική πρόταση πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη είναι τα ονόματα του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Πανθρακικός, Θόδωρου Σαββάκη, αλλά και του νυν προέδρου της ομάδας, Δημήτρη Τζελέπη.
 
Αξίζει βέβαια, στο σημείο αυτό, να τονιστεί πως η εισαγγελική πρόταση μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί, ωστόσο, να μη σημαίνει εν τέλει και τίποτα. Εξάλλου, το Δικαστικό Συμβούλιο, εν προκειμένω το Συμβούλιο Εφετών, είναι αυτό που θα πάρει την τελική απόφαση, σχετικά με το αν όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες θα παραπεμφθούν τελικά σε δίκη ή θα απαλλαχθούν από κάθε κατηγορία, με την έκδοση και του σχετικού βουλεύματος.
 
Αυτή είναι μια σημαντική σημείωση, προκειμένου να μη δημιουργούνται εντυπώσεις από το πουθενά και να μη σπιλώνεται αναίτια η υπόληψη και να θίγεται η προσωπικότητα ατόμων, που ούτως ή άλλως διατηρούν το τεκμήριο αθωότητας στη φάση αυτή, σύμφωνα με όσα ισχύουν στην ελληνική Ποινική Δικονομία.
 
Και το τονίζουμε αυτό πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που στην υπόθεση εμπλέκονται δύο άνθρωποι με σημαντική διαδρομή στην περιοχή μας και με πολύ μεγάλη προσφορά ειδικά στο σύλλογο του Πανθρακικού. Τέτοιος είναι ο Θόδωρος Σαββάκης, ο άνθρωπος που έχοντας, βέβαια, δίπλα του και τον Δημήτρη Τζελέπη και τον Γιάννη Κητζίδη ήταν ο ιθύνων νους της παρθενικής ανόδου της ομάδας της Κομοτηνής στη Σούπερ Λιγκ το 2008 και φυσικά συνέχισε και συνεχίζει να βρίσκεται με κάθε τρόπο δίπλα στον αγαπημένο του Πανθρακικό. Τέτοιος εννοείται πως είναι κι ο Δημήτρης Τζελέπης, από τα πιο παλιά στελέχη της ομάδας, κι εν ενεργεία πρόεδρος της ΠΑΕ.
 
Δύο άνθρωποι, ο Σαββάκης κι ο Τζελέπης, που σύμφωνα με το πόρισμα του Αντιεισαγγελέα Εφετών προτείνεται να παραπεμφθούν σε δίκη, δίχως να συμμετέχουν σε κάποια από τις πολλές συνομιλίες της υπόθεσης αυτής και χωρίς να αποδεικνύεται ότι αποκόμισαν όφελος από παράνομο στοιχηματισμό ή κάποια παρόμοια ενέργεια.
 
Άλλωστε, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών επικαλείται μια τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Γεώργιο Τσακογιάννη και τον Νικόλαο Χάλκο, στην οποία αναφέρεται ότι ο Ιωνικός  «έδωσε» στον Πανθρακικό το παιχνίδι που διεξήχθη μεταξύ των δύο ομάδων στις 13 Φεβρουαρίου του 2011 έναντι ενός ποσού με το οποίο πλήρωσε το ΙΚΑ της ομάδας! Και οι Σαββάκης και Τζελέπης κατηγορούνται, επειδή είχαν την περίοδο αυτή το ρόλο του ιδιοκτήτη και του προέδρου της ΠΑΕ, αντίστοιχα, άρα και τις όποιες ευθύνες εκ μέρους της ομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.