Απο επικοινωνια καλα παμε

Όσο καλή και αν είναι η επικοινωνία αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα τότε το αποτέλεσμα είναι μηδέν

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πολλές φορές τους πανηγυρικούς τόνους με τους οποίος φροντίζουν να φορτίσουν διάφοροι (κυρίως ενασχολούμενοι με την πολιτική αλλά όχι μόνο) παράγοντες του τόπου την τάδε ή την δείνα ενέργεια τους. Τις περισσότερες φορές τέτοιου είδους τακτικές φανερώνουν μια αγωνία για την εμφάνιση μιας κάποιας δραστηριότητας παρά  για την επίτευξη κάποιου αποτελέσματος ή έργου.

Γίνονται δηλαδή για επικοινωνιακή κατανάλωση. Το παράδοξο αυτό έθος μάλιστα έχει όχι απλά εμπεδωθεί αλλά συχνά επεκτείνεται και σε «αντιθεσμικές» παρεμβάσεις ή, αν προτιμάτε, σε παρεμβάσεις εκτός πλαισίου αρμοδιοτήτων,  έτσι που τελικά να συσκοτίζονται τα πράγματα και το ευτελές να φαίνεται σπουδαίο.

Αυτό που διαφεύγει βέβαια σε όσους έχουν υποκύψει σε αυτή την συνήθεια είναι ότι όσο καλή και αν είναι η επικοινωνία αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα τότε το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Και αυτό το βιώνουμε όλοι στο πετσί μας, αλλιώς δεν θα ήμασταν από τις φτωχότερες περιφέρειες ή δεν θα χρειαζόμασταν ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την ανάπτυξη της περιοχής…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.