Απο 3- 6 Μαρτιου το ΠΑΣΟΚ στο 7ο Συνεδριο διεκδικει

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη των 4.000 συνέδρων που θα λάβουν μέρος στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τα βασικά θέματα είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση, το λεγόμενο ανοιχτό κόμμα, η διαμόρφωση της νέας πολιτικής διακήρυξης, καθώς και η διαμόρφωση των κεντρικών πολιτικών θέσεων, όπως διατυπώνει ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γ. Πετρίδης με την επισήμανση ότι πολιτική διακήρυξη του κινήματος δεν σημαίνει ανατροπή των ιδεολογικών βάσεων του κινήματος.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πετρίδης ενημερώνει ότι το διάστημα 3- 6 Μαρτίου θα διεξαχθεί το 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία έχει δύο πυλώνες, στους οποίους αναφέρεται ο κ. Πετρίδης. «Ο ένας είναι καθαρά πολιτικός κι έχει να κάνει με την κωδικοποίηση των προτάσεων έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν τόσο από τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, οι οποίες άρχισαν το καλοκαίρι και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, όσο και από τον αποκεντρωμένο διάλογο που έγινε σε όλη την Ελλάδα τους προηγούμενους δύο μήνες, μέσα από τις δημοτικές ομάδες διαλόγου. Είναι ένα τεράστιο πολιτικό υλικό, το οποίο συγκεντρώνεται στο κόμμα και ουσιαστικά συνδιαμορφώνει τα κείμενα και τις θέσεις που θα κατεβούν στο 7ο συνέδριό μας».

4.000 αιρετοί σύνεδροι

Οι αιρετοί σύνεδροι από όλη την Ελλάδα θα είναι 4.000, ενώ θα συμμετέχουν και τα 1.200 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, αλλά και παρατηρητές.

Για τις διαδικασίες μιλάει ο κ. Πετρίδης. «Οι διαδικασίες για την ανάδειξη των 4.000 συνέδρων θα γίνουν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.

Μέχρι το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου θα κατατίθενται οι υποψηφιότητες για το συνέδριο. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όσοι μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου από τα ήδη εγγραμμένα μέλη και φίλους είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, καθώς επίσης και όσοι επιλέξουν μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου να εγγραφούν στα μητρώα μελών και φίλων του κινήματος.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν εκτός από τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη και φίλους κι εκείνοι που θα επιλέξουν μέχρι εκείνη τη μέρα να εγγραφούν στα μητρώα μελών και φίλων».

Οι εκλογές ανάδειξης των συνέδρων θα γίνουν ανά δημοτική οργάνωση. Σε ό,τι αφορά το δήμο Κομοτηνής οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της Νομαρχιακής, ενώ για τις άλλες οργανώσεις θα γίνουν στις έδρες των δήμων.

Ο κ. Πετρίδης σημειώνει ότι δεν έχει κλείσει η διαδικασία ενημέρωσης σε σχέση με τα όσα θα κατατεθούν στο συνέδριο. «Πέρα από αυτούς που συμμετείχαν στον προσυνεδριακό διάλογο στο νομό Ροδόπης – ήταν περίπου 400 άτομα – οι προτάσεις βρίσκονται διατυπωμένες σε κείμενα στα γραφεία της Ν.Ε. και είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί να γίνει κοινωνός και να καταθέσει τις γραπτές ή τις προφορικές τους θέσεις. Αυτή η διαδικασία κάνει πράξη αυτό που θέλει να προβάλλει ο πρόεδρός μας ως νέα εικόνα του κόμματος, αυτό που ονομάζουμε ανοιχτό κόμμα».

Το 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματευτεί τρία σημαντικά θέματα: «Τα βασικά θέματα είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση, το λεγόμενο ανοιχτό κόμμα, η διαμόρφωση της νέας μας πολιτικής διακήρυξης, καθώς και η διαμόρφωση των κεντρικών μας πολιτικών θέσεων.

Η πολιτική διακήρυξη του κινήματος δεν σημαίνει ανατροπή των όσων γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ως πυλώνες ή βάσεις για την ιδεολογία του κινήματος, αλλά θα είναι μια διακήρυξη επικαιροποιημένη και προσαρμοσμένη στη διεθνή και στη νέα ελληνική πραγματικότητα. Θα εδράζεται σ’ αυτά που έχουν καθιερωθεί ως βασικές αρχές του κινήματος. Δεν απορρίπτουμε αυτά πάνω στα οποία στηρίξαμε την ιδεολογία μας».

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής δε θεωρεί ότι υπάρχουν ορατές τάσεις ή ομαδοποιήσεις. «Σ’ ένα όμως πολυσυλλεκτικό κόμμα, προοδευτικό κι ανοιχτό, όπως θέλουμε να είναι το ΠΑΣΟΚ, η άλλη θέση και άποψη, εφόσον εδράζεται σε ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους, είναι δημιουργική και βοηθάει στη σύνθεση».

Το 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δε διεκδικεί το άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους τονίζει με σαφήνεια ο Γιώργος Πετρίδης. «Αυτό που έχουμε μπροστά μας και στο οποίο στρεφόμαστε είναι η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Δεν έχουμε καμία διάθεση να αλώσουμε ή να διεισδύσουμε σε άλλους θεσμικούς, πολιτικούς χώρους. Παρόλα αυτά η πρόσκλησή μας, μέσα από το διάλογο που προηγήθηκε, αλλά και σ’ αυτό που αρθρώνουμε μετά το συνέδριό μας ως νέα πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που εκφράζει, είναι ανοιχτή σε όλη την κοινωνία».

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν ολομέλειες των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στις οποίες θα γίνει ενδελεχής διάλογος.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.