Απεργουν τη Δευτερα οι δικαστικοι υπαλληλοι

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την ερχόμενη Δευτέρα οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του εκτάκτου συνεδρίου της Ομοσπονδίας τους.

Η συμμετοχή των υπαλλήλων στα τοπικά δικαστήρια αναμένεται ότι θα αποφασιστεί την Παρασκευή, ωστόσο ανεπίσημα έχει εκφραστεί η διάθεση τους να λάβουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι προβάλλουν ως αιτήματα αιχμής, την πραγματοποίηση προσλήψεων για την κάλυψη ικανού αριθμού από τις 2000 κενές σε σύνολο 9000 οργανικών θέσεων( το ποσοστό των κενών θέσεων ανέρχεται στο 22%), την αναβάθμιση των αποδοχών τους και την συνταξιοδότησή τους από το Ταμείο Νομικών ταυτόχρονα με το δημόσιο.

Σε ανακοίνωση της ΟΔΥΕ σημειώνεται ότι οι αποδοχές των δικαστικών υπαλλήλων είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με τους άλλους εργαζόμενους αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης «παρά το γεγονός ότι εργάζονται εντατικά λόγω της αύξησης της δικαστηριακής ύλης σε συνδυασμό με τις πολλές κενές οργανικές θέσεις και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες».

Οι δικαστικοί υπάλληλοι καλούν την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών «να αναγνωρίσουν έμπρακτα ότι τα προβλήματα της δικαιοσύνης είναι κοινωνικά προβλήματα και ως εκ τούτου η αντιμετώπισή τους είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας».

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.