Απεργουν οι οδηγοι των ΚΤΕΛ

Στην αλλαγή του κανονισμού των ΚΤΕΛ αντιδρούν οι οδηγοί των λεωφορείων με τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν για τις 22 και 29 Δεκεμβρίου του 2006. Να σημειώσουμε ότι από το 2001, το ΚΤΕΛ λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία (Α.Ε.) και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό που ψηφίστηκε το 1994.

Σύμφωνα με τον κανονισμό αν ένας οδηγός λεωφορείου είχε συμπληρώσει το 45ό έτος της ηλικίας του και είχε υπηρεσία 5 ετών σε συγκεκριμένο λεωφορείο που τίθεται προς πώληση είχε το δικαίωμα να ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό του ΚΤΕΛ ανεξάρτητα αν υπήρχε κενή θέση ή όχι.

Ο νέος κανονισμός του 2006 που εφαρμόζεται ανέτρεψε την κατάσταση αυτή με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι οδηγοί των ΚΤΕΛ. Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ροδόπης Γιώργος Σουσάμογλου αναφέρθηκε σχετικά ότι «βασικό αίτημα είναι η αλλαγή του κανονισμού του ΚΤΕΛ του 1994 ο οποίος προέβλεπε ότι αν κάποιος ήταν πάνω από 45 ετών και πουλιόταν η μερίδα του αυτοκινήτου κατά 40%, αυτό το άτομο αν είχε 5ετή υπηρεσία στο συγκεκριμένο λεωφορείο παρέμενε στην δύναμη του ΚΤΕΛ και γινόταν μόνιμος υπάλληλος. Επειδή όμως το ΚΤΕΛ έγινε ανώνυμη εταιρεία (Α.Ε.) αυτό άλλαξε και έτσι έχουμε πλέον τον νέο κανονισμό του ΚΤΕΛ του 2006. Ο κανονισμός διαφοροποιήθηκε από το προηγούμενο στο συγκεκριμένο κομμάτι του, δηλαδή το να μένει ο οδηγός του στην δύναμη του ΚΤΕΛ, δε γίνεται σε καμία επιχείρηση. Από τη στιγμή που γίναμε Α.Ε. δεν μπορεί κάποιος μέτοχος να πουλάει το λεωφορείο και να μένει ο υπάλληλος σαν μόνιμο προσωπικό».

Τέτοιες περιπτώσεις στο ΚΤΕΛ Ροδόπης υπάρχουν μόνο δύο σε σχέση με τα ΚΤΕΛ των υπολοίπων περιοχών της Ελλάδας που κατά μέσο όρο έχουν 4 με 5 άτομα.

Το ΚΤΕΛ Ροδόπης, όπως δηλώνει ο κ. Σουσάμογλου έχει επάρκεια προσωπικού, εφόσον πλέον παρατηρείται μειωμένη κίνηση του κοινού με το λεωφορείο, λόγω του ότι αυξήθηκε η αγορά αυτοκινήτων, που το επιλέγουν πλέον σαν μέσο μεταφοράς ακόμα και στα μακρινά ταξίδια. Επίσης καταλήγοντας ο κ. Σουσάμογλου διευκρίνισε ότι ακόμα και να γίνει τελικά η κινητοποίηση στις 22 και 29 του μήνα δεν θα υπάρξει πρόβλημα στα δρομολόγια των λεωφορείων και θα γίνεται σε κανονικούς ρυθμούς η εξυπηρέτηση των επιβατών που θα επιλέξουν για την μετακίνησή τους το ΚΤΕΛ Ροδόπης.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.