Απεργια εργαζομενων στην ΑΤΕ

Σε απεργία διαρκείας προχώρησαν από χθες οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα με κύριο αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Ο σύλλογος καταγγέλλει τη διοίκηση για σειρά μονομερών και αυθαίρετων αποφάσεων σε κρίσιμα εργασιακά ζητήματα (ασφαλιστικό, αξιολόγηση, οργανόγραμμα κ. ά.), αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς διάλογο και συνεννόηση με το συνδικάτο. Σε ανακοίνωσή της η ATEbank τονίζει ότι η Διοίκηση της Τράπεζας έχει δεσμευθεί, μέσω του εκπροσώπου της, ότι η επικοινωνία της με τους εκπροσώπους των εργαζομένων θα είναι συνεχής και σύμφωνα με όσα ορίζει η εργατική νομοθεσία.

Στο 55% κινήθηκαν τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα στην απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το προηγούμενο Σάββατο η Ολομέλεια των συλλόγων των προέδρων.

Ικανοποιητικό κρίνει το ποσοστό συμμετοχής ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα Παντελής Αμπατζιάνης χαρακτηρίζοντάς το από τα υψηλότερα των τελευταίων ετών, «αν και με βάση την κρισιμότητα της κατάστασης θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο. Θα πρέπει όμως να επισημάνω ότι είναι πρωτοφανής η συμμετοχή στην απεργία των συναδέλφων που εργάζονται στα τρία υποκαταστήματα της περιφέρειας ενώ στην Κομοτηνή το ποσοστό είναι στο 25%».

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία γενικότερα κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα επί συνόλου 470 εργαζομένων εργάσθηκαν μόνο 46, ενώ στην Αθήνα έλαβαν χώρα επεισόδια μεταξύ απεργών και αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματισθεί μία απεργός.

Τέλος. κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα οι υπάλληλοι της Αγροτικής θα κατέλθουν σε νέα 24ωρη απεργία.

Α.Π.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ διεκδικούν:

• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ROLL-OUT. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΔΕΛΤΙΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

• ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 1400 ΕΥΡΩ. ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ROLL OUT. ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ–ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ BONUS ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ.

• ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ. ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

• ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 1400 ΕΥΡΩ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Η 60 (55) ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.