Απεπεμψαν τον Γ. Νικολαιδη απο Προεδρο του Συνδεσμου

ΠτΘ: κ. Νικολαϊδη τί ήταν αυτό που συνέβη και οδήγησε στις συγκεκριμένες εξελίξεις στη διοίκηση στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ροδόπης;

Γ. Ν: Είχαμε συνεδρίαση και πήρε το λόγο ο γενικός γραμματέας κ. Ζαφειρίδης κι έκανε μομφή προς το πρόσωπο μου, για προσωπικά θέματα τα οποία αφορούσαν σε μια εξύβριση που του είχα κάνει διότι παραβαίνοντας το καταστατικό, έκανε τη μεταφορά των γραφείων από την Κομοτηνή στη ΒΙΠΕ , χωρίς καμιά ενημέρωση.

Το κόλπο ήταν προσχεδιασμένο εδώ και πολύ καιρό. Θέλανε οι άνθρωποι αυτοί να κάνουν μομφή και να αναλάβουν τη διοίκηση.

ΠτΘ: Αυτά πιστεύετε ότι ήταν τα βαθύτερα αίτια;

Γ.Ν: Προσπάθησα να δημιουργήσω έργο, αυτό το έργο σε κάποιους δεν άρεσε και κάνανε την συγκεκριμένη μομφή ο κ. Ζαφειρίδης με τον κ. Αραμπατζίδη τον κ. Πολιτόπουλο και τον κ. Φακιρίδη. Ήταν προσχεδιασμένο, το αντιλήφθηκα εγώ έγκαιρα. Κάνοντας κατά παράβαση του καταστατικού, φανερή ψηφοφορία. Διότι υπήρχε περίπτωση κάποιος να μην ψηφίσει Ζαφειρίδη. Στην συνέχεια βλέποντας ότι δεν υπάρχει λόγος πλέον να συνεχίσω και να είμαι σε ρήξη, είπα ότι θα στηρίξω κάθε λογική ενέργεια και θα είμαι απέναντι τους σε κάθε παραστράτημά τους. Δεν συμπληρώθηκε 24ωρο από (προ)χθες και ήδη σήμερα (χθες), τηλεφωνικά πήρε ο κ. Πολιτόπουλος την κοπέλα του Συνδέσμου και διόρισαν γενικό γραμματέα. Παραβιάζοντας το καταστατικό, διότι οι γενικοί γραμματείς και οι πρόεδροι γίνονται με μυστικές ψηφοφορίες. Το καταστατικό δεν είναι η πρώτη φορά που το παραβιάζουν. Διότι και πριν από 15 μέρες ο κ. Ζαφειρίδης σαν γενικός γραμματέας έστειλε μια πρόσκληση στα μέλη για Δ.Σ. κάτι το οποίο δεν προβλέπει το καταστατικό. Δύο τουλάχιστον μέλη πρέπει να αιτηθούν στον Πρόεδρο κι ο Πρόεδρος να συγκαλέσει την συνεδρίαση. Όλα αυτά δημιούργησαν μια ψύχωση στον συγκεκριμένο άνθρωπο και πήρε την απόφαση, συναίνεσαν κι οι τρεις υπόλοιποι κι έγινε αυτό που έγινε.

ΠτΘ: Τι ήταν αυτό για το οποίο σας μέμφθηκαν;

Γ.Ν: Μου καταλόγισαν ότι έκανα δυσφήμιση τον ισολογισμό του κ. Πολιτόπουλου. Αν είναι δυνατόν! Ο ισολογισμός δημοσιεύεται σε εφημερίδες και τον διαβάζει όλος ο κόσμος. Να σας πω τι; Ότι δήθεν εξύβρισα με ακατονόμαστη φράση τον κ. Πολιτόπουλο. Αυτά ήταν όλα προσχεδιασμένα λόγια του κ. Ζαφειρίδη. Το ότι εξύβρισα τον κ. Ζαφειρίδη τηλεφωνικά είναι γεγονός, μετά την μεταφορά των γραφείων. Το μόνο κακό που είχα πράξει, ουδέν άλλο. Από και κει και πέρα, μου είπαν γιατί έστειλα ευχετήριες κάρτες και στους φορείς του νομού, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς, που μας επισκέφθηκαν κι είχαμε τις διευθύνσεις τους. Δεν συμφωνούσαν με τις κάρτες και τις τύπωσα εγώ.

Έβαλα τη σφραγίδα του Συνδέσμου και πλήρωσα από την τσέπη μου και τους κακοφάνηκε. Όχι λένε «θα κάναμε μια απλή δημοσίευση».

Αυτές ήταν οι βασικές αιτίες και τα άλλα ήταν επί προσωπικού, για εξύβριση στον κ. Ζαφειρίδη.

ΠτΘ: Μήπως υπάρχουν κι άλλου είδους διαφορές, πολιτικές ή αρχών για παράδειγμα. Διαπιστώσατε διάσταση απόψεων και σε άλλα ζητήματα;

Γ.Ν: Εγώ ενήργησα σαν ουδέτερο άτομο. Αν αυτοί έχουν τέτοιες αρχές, αν είναι βαλτοί από κάπου, αυτό εγώ δεν μπορώ να το πω. Δεν ξέρω πώς μπορεί να σκέφτεται ο καθένας από αυτούς. Δεν μπορώ να πάρω θέση. Όλοι μας έχουμε τα πολιτικά μας πιστεύω από κει και πέρα τον τρόπο δράσης τους, δεν τον καταλαβαίνω. Εγώ νοιώθω επιχειρηματίας.

ΠτΘ: Πώς σκοπεύετε να λειτουργήσετε στο εξής;

Γ.Ν: Όχι ως Πρόεδρος βέβαια, αλλά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εγώ τους ανέδειξα, εγώ δυνάμωσα το σύνδεσμο και προσέφερα τα πάντα μέχρι σήμερα. Κι αυτοί ήταν … ακόλουθοι. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΠτΘ: Αισθάνεστε πικραμένος;

Γ.Ν: Σίγουρα γιατί έκανα όλο τον αγώνα. Είχαμε ένα προηγούμενο εξάχρονο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο λειτουργούσε παράτυπα. Με δικαστικές αποφάσεις καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα Σύνδεσμο ο οποίος από 30 μέλη , έχει σήμερα 140. Κι οπωσδήποτε μια πίκρα υπάρχει. Αλλά δεν είναι κάτι που εμένα προσωπικά θα με ενοχλήσει. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να προσφέρουν, ας το κάνουν κι αυτοί με τη σειρά τους.

ΠτΘ: Σε ποιο κλίμα θα λειτουργήσει το Δ.Σ; Θα μπορέσετε ως σύνολο να δουλέψετε αποτελεσματικά;

Γ.Ν: Δουλεύει η τετράδα η συγκεκριμένη και έχει απέναντι της τρία στελέχη. Τον κ. Δουκίδη τον καθηγητή, τον κ. Κώστα Ζαφειριάδη ο οποίος δεν έχει αναλάβει ακόμα ταμίας. Διότι είχαμε αναθέσει κι είχαμε υποσχεθεί στη γενική συνέλευση να καλέσουμε ορκωτούς λογιστές στους οποίους αναθέσαμε να κάνουν τον έλεγχο του προηγούμενου Δ.Σ καθώς υπήρχαν τεράστιες οικονομικές ατασθαλίες και με το πρόσχημα ότι είναι φίλοι του α’ ή του β’ τέως μελών του Δ.Σ θέλησαν να το σταματήσουν. Φυσικά δεν το σταμάτησα, το συνεχίζω και θα το παρουσιάσω όταν βγει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών στη γενική συνέλευση.

Θα οδηγηθούμε σε γενική συνέλευση κι εκεί πλέον ο καθένας θα καταθέσει τις θέσεις του και τις απόψεις του κι ας αποφασίσουν τα μέλη.

Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, την στιγμή, που έχουμε μπροστά μας την έκθεση «Θράκη». Με κατηγόρησαν γιατί έτρεξα και προσπάθησα να οργανώσω τη ΒΙ.ΠΕ για να είμαστε παρόντες εκεί πέρα. Να έχουμε μια παρουσία σαν Σύνδεσμος, δεν μου επιτρέψανε. Δηλαδή μου βάζανε διαρκώς τρικλοποδιές, για να το πω ξεκάθαρα. Οι θέσεις τους ήταν αυτές οι συγκεκριμένες και περιμένανε την ευκαιρία.

ΠτΘ: Η στάση των υπολοίπων μελών ποια ήταν;

Γ.Ν: Ο κ. Δουκίδης ήταν ξεκάθαρα υπέρ εμού και το είπε. Αυτοί είχαν πάρει την απόφασή τους και φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε, με φανερές ψηφοφορίες, μη τυχόν έχουν κι απώλεια… Κόλπα του κ. Ζαφειρίδη.

ΠτΘ: Πώς πορεύεται ο Σύνδεσμος;

Γ.Ν: Εφόσον δω ότι πάνε να κάνουν κάτι, θα τους στηρίξω. Είμαι άνθρωπος της δουλειάς, επιχειρηματίας, κι εκείνο που πρέπει όλοι μας να κοιτάξουμε είναι τον τόπο μας τη Θράκη κι ιδιαίτερα τον νομό μας. Είχα τα όνειρά μου, ήθελα πολλά πράγματα να κάνω και τα είχα προγραμματίσει.

Έφερα το γενικό διευθυντή της ΒΙΠΕ ΕΤΒΑ κουβεντιάσαμε επί ώρες. Ήθελα να αναδείξω τις Σάπες, προσπάθησα για τη Μαρώνεια ,για όλο το νομό Ροδόπης. Δυστυχώς το έργο δεν αναγνωρίζεται, τα προσωπικά προέχουν.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.