Απεκλεισαν την Εγνατια εργαζομενοι της «Ενωμενης Κλωστουφαντουργιας και της «ΟΤΤΟ Εβρος»

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο οι εργαζόμενοι στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», μη εφησυχάζοντες στην υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα υπήρχε μερική λύση του προβλήματός τους. Στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι καθώς και οι εργαζόμενοι της «ΟΤΤΟ Έβρος» απέκλεισαν συμβολικά την Εγνατία στον κόμβο των Σαπών. Δίπλα τους ο νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης.

Λίγο μετά τις 1 έφθασε στο σημείο του αποκλεισμού και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον κ. Γιαννακίδη, ο οποίος του μετέφερε την άσχημη κατάσταση καθώς και με εργαζόμενους που ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για την κατάσταση, η οποία υπάρχει στη Βιομηχανική περιοχή με τα κλεισμένα εργοστάσια μετέφεραν εργαζόμενοι, αλλά και την άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι ίδιοι. «Η κατάσταση δεν πάει άλλο», τόνισαν.

Τη συμπαράστασή του στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων δήλωσε ο κ.Τσίπρας. «Βρισκόμαστε μαζί σας για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι οι μεθοδεύσεις για το κλείσιμο των εργοστασίων, και στην Ροδόπη και στις άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις του βασικού μετόχου, του αγαπημένου παιδιού του χρηματιστηρίου, των Τραπεζών ,των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τώρα ττης Ν.Δ, να σταματήσει η εισπρακτική τακτική των Τραπεζών και η αδιαφορία της κυβέρνησης σε ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα. Εξακόσιες οικογένειες στην περιοχή της Ροδόπης και πάνω από 1200 σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί άμεσα. Ας μη μας λένε ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες. Βλέπουμε ότι όταν υπάρχει ανάγκη βρίσκουν 28 εκατομμύρια να δώσουν στους τραπεζίτες, σε αυτούς που με την εισπρακτική πολιτική τους έχουν οδηγήσει σε μαρασμό τη βιομηχανία και έχουν κύρια ευθύνη για την πιθανότητα να κλείσουν τα κλωστήρια. Πρέπει να παρθούν άμεσα οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε τα εργοστάσια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Είναι γνωστό ότι τα εργοστάσια έχουν παραγγελίες και έχουν προοπτική ανταγωνιστική και αναπτυξιακή για να επαναλειτουργήσουν με τη δέσμευση του δημοσίου, το οποίο επιτέλους πρέπει να πάρει τις μετοχές του βασικού μετόχου και να ακολουθήσει αναπτυξιακή πολιτική για το μέλλον. Πρέπει άμεσα όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους να στηριχθούν σε προγράμματα εργασιακής αποκατάστασης, άμεσα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Ταυτόχρονα, εμείς θεωρούμε, το επόμενο διάστημα ότι πρέπει να κλιμακωθούν οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις για να αποτραπεί ένα έγκλημα όχι μόνο σε σας και τις οικογένειές σας αλλά στην οικονομία όλης της Βόρειας Ελλάδας».

Παράδειγμα κατά τον κ. Τσίπρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία εφόσον εδώ και έξι μήνες δεν έχουν σταματήσει τους αγώνες τους. «Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος αν εκφρασθεί η αλληλεγγύη όλης της ελληνικής κοινωνίας στα πρόσωπά σας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε όλους να «αντισταθούν σε αυτή την πολιτική».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.