“Απεδρασε” απο τους Προσκυνητες ο Πανθρακικος!

Δόξα Προσκυνητών - Πανθρακικός 0-1
Το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣ Θράκης  η Δόξα Προσκυνητών υποδέχθηκε τον Πανθρακικό με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν δύσκολη νίκη με 0-1 χάρη σε τέρμα του Σάκη Γιαννακίδη στο 77o λεπτό της αναμέτρησης.
 
Το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από ισχυρό άνεμο που δυσκόλεψε σημαντικά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου παρακολούθησαν ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, το οποίο είχε λίγες καλές στιγμές, όμως είχε ως μεγάλο νικητή τον Πανθρακικό που πρόσθεσε άκόμη τρεις βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να αναρριχηθεί κι άλλο βαθμολογικά. Από την άλλη η Δόξα γνώρισε ακόμη μία ήττα με την ομάδα του Γιάννη Πουρλιάκα να διανύει κακό…φεγγάρι.
 
Η εικόνα του αγώνα:
 
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά “μουδιασμένες” στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πανθρακικό να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι όμως τους γηπεδούχους να λειτουργούν αρκετά καλά τόσο στον χώρο της άμυνας όσο και σε αυτόν του κέντρου μην επιτρέποντας στον Πάνθραξ την δημιουργία πολλών ευκαιριών.
 
Για τους γηπεδούχους ωστόσο το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με τον Τροκάνα να τραυματίζεται στο 20ο περίπου λεπτό και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή από τον κ.Πουρλιάκα.
 
Στο 44' εντοπίζεται η πρώτη καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τον Μουρατίδη να επιχειρεί ένα καλό σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κυρικλίδη.
 
Δεύτερο μέρος:
Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα μπήκε πιο επιθετικά και προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις στον επιθετικό τομέα χωρίς πολύ ουσία όμως. Στο 51' ο πρώην παίχτης των Προσκυνητών, Χακάν Βελή Μεμέτ εκτέλεσε ωραίο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 65ο λεπτό ο Ξενάκης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Καραγιαννίδη να βρίσκει την μπάλα με προβολή όμως να περνάει μόλις άουτ.
 
Το παιχνίδι κυλούσε με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες και φαινόταν πως δύσκολα κάποιος θα έφτανε στην επίτευξη τέρματος, όμως στο 74' ο κ.Γεμενετζής πέρασε τον πολύπειρο επιθετικό Σάκη Γιαννακίδη, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κατάφερε τρία λεπτά αργότερα να ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ έπειτα από κόρνερ του Ξενάκη στο δεύτερο δοκάρι της Δόξας.
 
Από εκεί και έπειτα ο Πανθρακικός διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του σκορ με την Δόξα να μην χάνει κάποια αξιόλογη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.
 
Τί κρατάνε: 
Η Δόξα Προσκυνητών κρατάει την αρκετά καλή μεσοαμυντική της λειτουργία χάρη στην οποία περιόρισε σημαντικά τα ατού του Πανθρακικού και δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες.
 
Από την άλλη πλευρά το σύνολο του κ.Γεμενετζή κρατάει τους τρείς βαθμούς της νίκης, το τέρμα του Σάκη Γιαννακίδη, ο οποίος δείχνει έτοιμος να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί. Δεν κρατάει όμως την απόδοση του, η οποία δεν ήταν καλή στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού.
 
Μετά από αυτή τη νίκη ο Πανθρακικός συνέχισε αήττητος σε πρωτάθλημα και κύπελλο από τις 13 Οκτωμβρίου και την ήττα με 2-1 από τον Ίασμο.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
Δόξα Προσκυνητών (Πουρλιάκας): Κυρικλίδης, Σωμαράκης, Γκαρνάκης (84' Τριαντόπουλος), Αμέτ Μουμίν, Ζάνταλης, Κολάτσος (75' Κούκος), Κοτσιάκος (46' Διγενάκης), Γεωργοσούλης, Καραβέτης, Κούσανδας, Τροκάνας (20' Αλεξίου).
 
Πανθρακικός (Γεμενετζής): Μπόσκος, Τσαγκαλίδης( 63' Παύλου), Παπαδόπουλος( 63' Ξενοδοχίδης), Καραγιαννίδης, Τσορτανιδης, Βελή Μεμέτ, Ξενάκης, Μουρατίδης, Γρίβας( 74' Γιαννακίδης), Χατζηιωαννίδης( 63' Δερμιτζάκης), Σαμαρας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.