Απαραιτητη μια μεγαλη αλλαγη στην οικονομια, την πολιτικη και την κοινωνια

Έλενα Ράπτη «Η μεγαλύτερη μερίδα του ελληνικού λαού διαπιστώνει πως η χώρα μας από το 2015, μοιάζει με ένα καράβι που έχει πάρει μια λάθος πορεία»

«Η κυβέρνηση υπόσχεται φιλοδωρήματα και συσσίτια σε εκείνους που τους μειώνει τις συντάξεις, τους κόβει το ΕΚΑΣ και τα κοινωνικά επιδόματα, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές και μειώνει το αφορολόγητο» σημείωσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη, κατά τη Νομαρχιακή Συνέλευση των Στελεχών Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
 
Το παρόν στην συγκέντρωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αχμέτ Ιμπράμ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μουσταφά Κατραντζή, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Ιωάννης Βεζυριανίδης, η πολιτευτής του κόμματος κ. Βούλα Ελευθεριάδου καθώς και πολλά άλλα στελέχη.
 
Η κ. Ράπτη τόνισε πως το νέο μνημόνιο στοχοποιεί όλη την κοινωνία, και ανεβάζει το λογαριασμό για κάθε νοικοκυριό στις 3.400 ευρώ, ενώ τόνισε πως η χώρα έχει ανάγκη μια μεγάλη αλλαγή στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνία, την οποία θα διατυπώσει η ΝΔ με το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που προετοιμάζει. 

«Ξεπέρασαν σε καιροσκοπισμό και τον εαυτό τους οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» 

Η κ. Ράπτη άκουσε για τα διάφορα προβλήματα και θέματα που αφορούν την περιοχή από τα μέλη της ΝΟΔΕ Ροδόπης, ενώ αναφέρθηκε και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις για τα νέα μέτρα, η οποία θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών και ιδιαίτερα των παραγωγικών τάξεων για πολλά χρόνια.
 

Άλλωστε θεωρεί πως πλέον η μεγαλύτερη μερίδα του ελληνικού λαού διαπιστώνει πως η χώρα μας, από το 2015, μοιάζει με ένα καράβι που έχει πάρει μια λάθος πορεία, βαδίζοντας σε ένα επικίνδυνο και καταστροφικό δρόμο, που καταλήγει στο δεύτερο κατά σειρά μνημόνιο μέσα σε δύο χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. «Όσο περισσότερο ο ελληνικός λαός μαθαίνει την αλήθεια αγανακτεί ακόμα περισσότερο» σημείωσε, τονίζοντας πως την Πέμπτη το βράδυ οι κυβερνητικοί βουλευτές θα ψηφίσουν πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους 4,9 δις μέχρι το 2021, τα οποία θα επωμιστούν όλοι οι πολίτες.
 
«Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπέρασαν και τον εαυτό τους σε καιροσκοπισμό», σημείωσε,
«μιας και ενώ αρχικά μιλούσαν για ούτε ένα ευρώ μέτρα, στη συνέχεια παραδέχτηκαν πως θα είναι 3,6 δις και με τη δημοσίευση φάνηκε πως παίρνουν μέτρα 4,9 δις ευρώ».
 
«Πρόκειται για ένα μνημόνιο με εξαιρετικά επαχθείς όρους, που δεσμεύει τη χώρα για την περίοδο μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση, δυσβάσταχτα μέτρα όχι μόνο για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας αλλά όλους τους Έλληνες» τόνισε, εκφράζοντας την άποψη πως τα γιγάντια πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονται είναι δύσκολο να επιτευχθούν, με τα αντίμετρα να αποτελούν «τυράκι» για τους βουλευτές της για να ψηφίσουν τα μέτρα, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια κοροϊδία που σχεδιάζεται πίσω από τις πλάτες των πολιτών. 

Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο ετοιμάζει η ΝΔ 

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε η κ. Ράπτη, δεν έχει τη γνώση, τη βούληση, την πολιτική πίστη ή και την στοιχειώδη ιδεολογική συνέπεια για να υλοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, έχοντας βουλιάζει την οικονομία στην ύφεση χωρίς κανένα όφελος, με τη συνολική απόσταση από τις ψεύτικες υποσχέσεις τους να ανέρχεται σε πολλά δις.
 
Η ΝΔ, σημείωσε, δεσμεύεται υπεύθυνα  απέναντι στους πολίτες, γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη μια μεγάλη επανεκκίνηση, μια μεγάλη αλλαγή στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνία, και όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα για την χώρα.
 

Η αλλαγή αυτή, σημείωσε, σημαίνει ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, με προσέλκυση επενδύσεων, αλλαγή στην πολιτική με επαναφορά της αξιοπιστίας, αλλαγή στην κοινωνία με υπέρβαση πολλών αντιλήψεων και νοοτροπιών, με το κράτος να σέβεται τους πολίτες και τα δικαιώματά τους.
 
Για αυτό και η ΝΔ θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα το εθνικό στρατηγικό της σχέδιο για μια βιώσιμη και οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, ώστε να καταλάβουν όλοι οι πολίτες πόσο διαφορετικοί είναι «από τον ΣΥΡΙΖΑ του ψέματος, της αναξιοπιστίας, της ανικανότητας και την αποτυχίας» τόνισε η κ. Ράπτη, σημειώνοντας πως στη δική τους πρόταση δεν υπάρχουν ούτε απάτες, ούτε αυταπάτες, ούτε υπερβολές, αλλά μόνο αλήθεια, μέτρο, και κοινή λογική. «Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θέλουν να ακούσουν την αλήθεια και να ελπίζουν σε ρεαλιστικούς στόχους, να δουλεύουν  με αξιοπρέπεια και από τους καρπούς της δουλειάς τους να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους» σημείωσε κλείνοντας η κ. Ράπτη, «και όχι μια Ελλάδα που ζει με συσσίτια και επιδόματα, αλλά που δίνει δουλειές και ευκαιρίες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.