Απαραιτητη η στηριξη του Δημου στο Νοσοκομειο Κομοτηνης για την Ελενη Λαφτση

Είτε στις ανάγκες για την νέα δομή που θα ξεκινήσει να χτίζεται, είτε στη διεκδίκηση προσωπικού - Έθεσε ως μεγάλο στοίχημα για το Δήμο Κομοτηνής τη χρήση του παλιού κτιρίου

Την σημασία της στήριξης και της ενίσχυσης του Νοσοκομείου Κομοτηνής τόνισε την Τετάρτη, κατά την επίσκεψή της σε αυτό, η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή.
 
Η κ. Λαφτσή, μαζί με στελέχη της παράταξής της, αρχικά συναντήθηκαν με τον Διοικητή κ. Γιώργο Φιλιππίδη, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις που αφορούν  στην κατασκευή του νέου Νοσοκομείου με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αλλά και την πρόοδο στην ενίσχυσή του με ιατρικό και άλλο προσωπικό.
 
Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, με τους οποίους συζήτησαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ η κ. Λαφτσή επισήμανε την ανάγκη ο Δήμος να βρίσκεται δίπλα στο Νοσοκομείο, στηρίζοντάς το, τόσο στα αιτήματα όσο και στις διεκδικήσεις του.
 
Η κ. Λαφτσή μάλιστα τόνισε πως η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει, πριν την μεταφορά της δομής στο νέο Νοσοκομείο, να έχει εκπονήσει ένα σχέδιο αξιοποίησης του παλιού κτιρίου, ώστε να ζητήσει με αξιώσεις την παραχώρησή του και να μην εγκαταλειφθεί. 

Δρομολογώντας λύσεις 

Η συνάντηση αυτή, σημείωσε, έγινε γιατί επιθυμούν να συμβάλλουν με δημιουργικό τρόπο ώστε ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο να βρουν ένα τρόπο δρομολόγησης τους.
 
Το μεγάλο και φιλόδοξο έργο του νέου Νοσοκομείου, σημείωσε, βρίσκεται προ των πυλών, για αυτό και θέλουν να διασφαλίσουν πως σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις του Δήμου, σε έργα υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης και δρόμων, να μην υπάρχουν κενά ώστε να λειτουργήσει άμεσα.
 
Βέβαια η παρουσία της παράταξης δείχνει και την στήριξη των μελών της στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στο οποίο καταφεύγει ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, με το ιατρικό, επιστημονικό Νοσηλευτικό προσωπικό να κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, σε ένα δύσκολο περιβάλλον.
 
Βέβαια τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά, τόνισε, ενώ η πληροφόρηση που είχαν από το διοικητή ήταν πολύ αισιόδοξη.
 
Έτσι στο ιατρικό προσωπικό αναμένονται αρκετές νέες προσλήψεις, και έτσι θα υπερκαλυφθούν πάνω από το μισό οι κενές οργανικές θέσεις, ενώ έχουν γίνει τα νέα χειρουργεία και η δομή έχει αποκτήσει νέο εξοπλισμό, ενώ σημαντικό θεωρεί ότι δεν υπάρχουν πλέον εργολαβίες στην καθαριότητα. 

Στήριξη και δραστηριοποίηση από το Δήμο 

«Ήρθαμε να δηλώσουμε την στήριξή μας όπου χρειαστούμε, όταν χρειαστούμε, και στην κατεύθυνση της δρομολόγησης λύσεων, από όποια θέση μας φέρει η τοπική κοινωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε είτε σε αυτή τη μορφή είτε το νέο να μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο» σημείωσε, για αυτό και συναντήθηκαν και με το Σύλλογο εργαζομένων.
 
Άλλωστε πιστεύει ότι η παρέμβαση του Δήμου σε όλα τα θέματα, δεν είναι μόνο θέμα αρμοδιότητας, γιατί ο Δήμος είναι η αγκαλιά της τοπικής κοινωνίας, και αφορά έστω και τον τελευταίο πολίτη, παρεμβαίνοντας είτε με τη μορφή πίεσης προς τα κέντρα αποφάσεων, είτε όταν είναι στις αρμοδιότητές του να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις.
 
Τέλος, με δεδομένο το μεγάλο έλλειμα υποδομών στο Δήμο Κομοτηνής, σημείωσε ότι θα πρέπει, αφού εντοπιστούν οι ανάγκες, να αποφασίσουν πως θα το αξιοποιήσουν, μιας και θεωρεί πως είναι ένας τεράστιος χώρος που θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να μείνει στην τοπική κοινωνία, και αν μην ρημάξει όπως άλλες δομές στην περιοχή.
 
Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει από την νέα διοίκηση που θα αναλάβει, ώστε να προλάβουν τις εξελίξεις και να είναι έτοιμοι πριν την μεταστέγαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.