Απαραιτητη η οργανωση για τη βελτιωση των συνθηκων τα σχολεια

Τρόπους οργάνωσης του αγώνα συζήτησαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης

Ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση του αγώνα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου, στο Πάρκο της Περιφέρειας, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ).

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Κωνσταντινίδου, τα μέλη τού κάνουν μια προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να αναδείξουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εκπαίδευση.

Βέβαια πολλά από τα προβλήματα δεν προέκυψαν τώρα, αλλά είναι διαχρονικά, όμως ήρθε η πανδημία του Κορωνοϊού να τα υπογραμμίσει περισσότερο.

Η κυβέρνηση λοιπόν, μέσα στην καραντίνα, ψήφισε την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, ενώ έμειναν εκτός των Βρεφονηπιακών σταθμών και την ΚΔΑΠ παιδιά που δικαιούνταν το voucher, και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκίνησαν δυναμικές κινητοποιήσεις από μαθητές και δασκάλους.

«Εμείς θεωρούμε πως έχουν δίκαια αιτήματα, για 15 παιδιά μέσα σε κάθε τάξη, να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας που λείπει αυτή τη στιγμή, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κωνσταντινίδου παραδέχτηκε πως τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια κάμψη στο κίνημα, όμως οι τελευταίες κινητοποιήσεις είναι πολύ ελπιδοφόρες, ενώ θεωρεί ενδεικτικό της δυναμικότητάς τους ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με διάφορους τρόπους να διαβάλει αυτές τις κινητοποιήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.