Απαραιτητες «πουα» πινελιες…

Κάθε χρόνο, ίδια μέρα… θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τίτλος του σχολίου. Και δεν έχει να κάνει με τη θεατρική κωμωδία του Μπέρναρντ Σλέιντ, αλλά με μία άλλου είδους «κωμωδία», αυτή στην οποία πρωταγωνιστούμε θέλοντας και μη, όντας πολίτες αυτής της πόλης. Κάθε χρόνο, ίδια μέρα λοιπόν… ή σαν να μην πέρασε μία μέρα από ένα περίπου χρόνο πριν που έγραφα για το ίδιο πράγμα… την ασφαλτόστρωση, κεντρικών οδών της πόλης, που λίγο κόντεψε να αλλάξουν ονομασία παραπέμποντας στο γνωστό για τρύπες του Ελβετικό Έμενταλ.
 
Μία εξ’ αυτών η οδός Αντιγόνου… εκ των κεντρικότερων οδών της πόλης, παράλληλη του άλσους της Αγίας Παρασκευής και απέναντι από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, όπου χθες έγινε στην κυριολεξία «πουά» μιας και καθ’ όλο το μήκος της, στις τρύπες που υπήρχαν, και πιστέψτε με ήταν πολλές, ρίχτηκε άσφαλτος.
 
Ως κάτοικο της περιοχής και κυρίως ως οδηγό, που ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, οι τρύπες αυτές μετατρέπονται σε λιμνούλες, δοκιμάζω τις αντοχές του αμαξιού μου, που 4×4 δεν το λες, πολύ με χαροποίησε το γεγονός, παρά την «πουά» πινελιά, ελπίζοντας ωστόσο κάποια στιγμή οι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε μία πιο μόνιμη λύση του προβλήματος.
 
Και μιας και είμαι λάτρης της γραφικότητας της εν λόγω γειτονιάς… ίσως η επιστροφή στους κυβόλιθους που υπήρχαν το πάλαι ποτέ, να είναι η ενδεδειγμένη λύση. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.