Απαντηση στη ΝΟΔΕ

Από τον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης δημοσιεύουμε δελτίο τύπου απάντηση σε επιστολή της ΝΟΔΕ.

«Πριν από λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο το λεγόμενο «τεστ υγείας» της αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.), για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απέτυχε παταγωδώς να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των καπνοπαραγωγών.

Η νέα αποτυχία αντιμετωπίστηκε, ως συνήθως, από την Ν.Δ., με τη γνωστή τακτική της επικοινωνιακής προσπάθειας παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών.

Συνεπής στις «αρχές» της Ν.Δ., έσπευσε και η τοπική ΝΟΔΕ να «απαντήσει» με την ίδια μέθοδο στην ανακοίνωση μας για το θέμα αυτό.

Δεν έχετε αντιληφθεί αγαπητοί κύριοι της Ν.Δ. ότι το «μοντέλο» Ρουσόπουλου κατέρρευσε μαζί με την πολιτική και ηθική κατάρρευση της κυβέρνησης σας;


Δεν έχετε αντιληφθεί ότι το μόνο που «χόρτασαν» οι αγρότες κατά τα χρόνια της διακυβέρνησης σας είναι το ψέμα και η κοροϊδία;

Αντί να ζητήσετε τουλάχιστον συγνώμη από τον αγροτικό κόσμο, που τον έχετε οδηγήσει στη χειρότερη θέση της ιστορίας του, έχετε το θράσος να συνεχίζετε την πρόκληση και τον εμπαιγμό, με παραπλανητικές ανακοινώσεις για δήθεν «άμεση καταβολή του 70% των επιδοτήσεων» και για «διασφάλιση» του συνόλου, τις οποίες προσπαθείτε να αποδείξετε με την παράθεση σχολίων και δηλώσεων μεμονωμένων προσώπων.

Αφού λοιπόν σας αρέσει η επίκληση δηλώσεων, διαβάστε τι λένε οι σχετικές ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), που αποτελεί τον κορυφαίο ιδεολογικό και συντονιστικό φορέα των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας:

Άδειο καλάθι για τους καπνοπαραγωγούς

«Δυστυχώς οι καπνοπαραγωγοί έχασαν τη «μάχη» για την ανατροπή της άδικης, καταχρηστικής και υποκριτικής απόφασης του Απρίλη 2004, χάνοντας μαζί το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτήσεων. Η διορισμένη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γενικά η εγκατεστημένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις των καπνοπαραγωγών, αλλά και τη γνώμη του μόνου δημοκρατικά εκλεγμένου σώματος, του Ευρωκοινοβουλίου. Αγνόησε τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους και περιέκοψε δραστικά τις επιδοτήσεις. Δεν είναι όμως μόνο η Επιτροπή. Βαριές είναι οι ευθύνες και της Κυβέρνησης .Από τον τότε Υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη, που ψήφισε υπέρ των συμφερόντων των καπνοβιομηχανιών και όχι των αγροτών, μέχρι και στους διαδόχους του, που δεν μπόρεσαν να σχηματίσουν τις κατάλληλες «συμμαχίες» στα Συμβούλια Υπουργών. Κυρίως, όμως, η ευθύνη βαραίνει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, που δεν έδωσε τη μάχη για του Καπνοπαραγωγούς. Η ΠΑΣΕΓΕΣ εγκαίρως είχε επισημάνει ότι αποτελεσματικούς χειρισμούς μπορούσε να κάνει μόνον ο Πρωθυπουργός. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Καραμανλής προτίμησε να μην ρισκάρει. Για κάθε «μετά Χριστόν προφήτη» υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία του Ιουνίου 2003 διασφάλιζε απόλυτα όλα τα Μεσογειακά προϊόντα και αυτό γιατί η αρχιτεκτονική και το τελικό κείμενο συνδιαμορφώθηκε από τον τότε Υπουργό κ. Δρυ και την ΠΑΣΕΓΕΣ. Από εδώ και πέρα η ευθύνη βαραίνει τον σημερινό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Κοντό».

(Ανακοίνωση ΠΑΣΕΓΕΣ, 21/11/2008).

«Όπως υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών, η μη υιοθέτηση των αιτημάτων τους από την Ε.Ε., σημαίνει τεράστιες απώλειες, αφού το οικογενειακό τους εισόδημα μέχρι το 2013, θα μειωθεί έως και 82%».

(Ανακοίνωση ΠΑΣΕΓΕΣ, 20/11/2008).

Αυτά δεν είναι Δελτία Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Είναι συλλογικές ανακοινώσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Καταλάβατε λοιπόν αγαπητοί κύριοι της Ν.Δ. πόσο «ικανοποιημένοι» είναι οι καπνοπαραγωγοί;

Αν όχι ξαναδιαβάστε:

• «Άδειο καλάθι για τους καπνοπαραγωγούς»

• «Δυστυχώς οι καπνοπαραγωγοί έχασαν τη μάχη…»

• «…το οικογενειακό τους εισόδημα μέχρι το 2013, θα μειωθεί έως και 82%».

Καταλάβατε ποιοι είναι υπόλογοι απέναντι στους καπνοπαραγωγούς;

Αν όχι ξαναδιαβάστε:

• «Βαριές είναι οι ευθύνες και της Κυβέρνησης. Από τον τότε Υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη, που ψήφισε υπέρ των συμφερόντων των καπνοβιομηχανιών και όχι των αγροτών, μέχρι και στους διαδόχους του…»

• «Κυρίως, όμως, η ευθύνη βαραίνει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, που δεν έδωσε τη μάχη για του Καπνοπαραγωγούς».

• «Από εδώ και πέρα η ευθύνη βαραίνει τον σημερινό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Κοντό».

Καταλάβατε τι έκανε το ΠΑΣΟΚ το 2003; (εκτός από τις εκατοντάδες άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες του και τους Νόμους «για τα δάση και τα αδέσποτα σκυλιά», που ειρωνικά αναφέρετε στην ανακοίνωση σας).

Αν όχι ξαναδιαβάστε:

• «η Συμφωνία του Ιουνίου 2003 διασφάλιζε απόλυτα όλα τα Μεσογειακά προϊόντα και αυτό γιατί η αρχιτεκτονική και το τελικό κείμενο συνδιαμορφώθηκε από τον τότε Υπουργό κ. Δρυ και την ΠΑΣΕΓΕΣ».

Υ.Γ. Κάποιοι, μεταξύ των άλλων πολιτικών τους πρωτοβουλιών, βρίσκουν το χρόνο και την ευαισθησία να νομοθετούν για την προστασία των αδέσποτων σκυλιών. Κάποιοι άλλοι απλώς κινδυνεύουν να γίνουν, ρεζίλι των σκυλιών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.