Απαντηση Πετριδη στην επιστολη αποχωρησης Γκαντη

«Συμφωνώ με τις δηλώσεις του κ. Γκαντή, σε ένα σημείο: ότι η πολιτική μας ηθική, η δική του με τη δική μου, δεν συμβαδίζουν»

Την θέση του ότι τόσο οι αξίες, όσο και οι θέσεις ευθύνης, δεν διαπραγματεύονται ανάλογα με τις προσωπικές επιθυμίες του κάθε δημοτικού συμβούλου, κατέθεσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης απαντώντας ουσιαστικά στις αιτιάσεις που περιέχονταν στην επιστολή αποχώρησης από την παράταξη της συμπολίτευσης του κ. Θόδωρου Γκαντή.
 
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Γκαντής ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της Κοινωνίας Πολιτών με επιστολή του προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε υπομονή και επεδίωξε να δώσει χρόνο με την ελπίδα να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, αλλά μάταια, ενώ σημείωσε πως δεν υπήρχε επικοινωνία και οι μη δημοκρατικές διαδικασίες συνεχίζονταν, με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν να μην συμβαδίζουν με την ηθική και τα πιστεύω του.
 
Απαντώντας ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι «συμφωνώ με τις δηλώσεις του κ. Γκαντή, σε ένα σημείο: ότι η πολιτική μας ηθική, η δική του με τη δική μου, δεν συμβαδίζουν».
 
«Ευτυχώς η τοπική κοινωνία είναι μικρή» συνέχισε ο ίδιος. «Τους γνωρίζει όλους και τους έχει αξιολογήσει. Επομένως τόσο το αξιακό τους σύστημα και τη δική τους ηθική, τόσο του Γιώργου Πετρίδη όσο και του Θόδωρου Γκαντή, μπορεί να αξιολογήσει η κοινωνία».
 
«Οι αξίες, όπως λέει ο κ. Γκαντής, δεν θυσιάζονται και δεν διαπραγματεύονται, αλλά όσο ήμουν και θα είμαι δήμαρχος, δεν διαπραγματεύονται ούτε οι θέσεις ευθύνης, ανάλογα με τις προσωπικές επιθυμίες του κάθε δημοτικού συμβούλου» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.