Απαντηση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδοπης

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Μεταφορών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, κατά την οποία παρουσίασε τα έργα που έχουν συντελεσθεί και την πρόοδο αυτών που αναμένεται να υλοποιηθούν στον Νομό Ροδόπης από την κυβέρνηση της Ν.Δ., η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης εξέδωσε ανακοίνωση εν είδει απάντησης στα λεγόμενα του κ. Στυλιανίδη.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Κουραστικά μονότονος και απόλυτα προβλέψιμος ο κ. Στυλιανίδης. Ο υπουργός που κάθε φορά λίγους μήνες πριν από τις διαφαινόμενες εθνικές εκλογές γίνεται συμπτωματικά «και βουλευτής Ροδόπης», έσπευσε για άλλη μια φορά, μετά από 5 χρόνια υπουργικής θητείας σε 3 υπουργεία, να προβάλει μέσα από ένα πολυτελές έντυπο το έργο που ΘΑ κάνει στην περιοχή μας.

Απάντηση επί της ουσίας είναι αδύνατο να δοθεί διότι ακριβώς δεν υπάρχει ίχνος από αυτήν στο συγκεκριμένο έντυπο.

Παρόλα αυτά δε μπορεί να μείνει ασχολίαστη η επιμονή του κ. Στυλιανίδη να υποτιμά την αντίληψη της τοπικής κοινωνίας και να συνεχίζει την πρόκληση και τον εμπαιγμό, με αναφορές, όπως «Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής» και «Στηρίχθηκαν εταιρίες και εργαζόμενοι στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής».

Είναι βέβαια δύσκολο να γεμίσεις 28 σελίδες παρουσιάζοντας ένα ανύπαρκτο έργο και εμφανίζοντας πως δήθεν «γίνεται δουλειά» σε ένα Νομό που ζει κατά την τελευταία πενταετία τη μηδενική ανάπτυξη, την οικονομική ύφεση, την ανεργία και την ανασφάλεια.

Μεγάλα λόγια, έργα φαντάσματα που μόνο ο κ. Στυλιανίδης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν, αοριστολογίες του τύπου «κατασκευάζονται νέα σχολεία και αναβαθμίζονται τα παλαιότερα ιστορικά διδακτήρια»!, άφθονες εξαγγελίες και πολλές δωρεάν υποσχέσεις για το μέλλον (άραγε ποιο μέλλον έχει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;), έργα που βρήκε ήδη εγκεκριμένα ή υπό κατασκευή από το ΠΑΣΟΚ και την αυτοδιοίκηση όπως π.χ. «Μουσείο Καραθεοδωρή, Φράγμα Ιασίου κλπ» και μια εξαιρετικά παραγωγική φαντασία, επιστρατεύονται όλα για να γεμίσουν με κείμενα οι σελίδες του εντύπου.

Όμως μέσα στο γενικό παραλήρημα και τον καθολικό εθισμό στην εικονική πραγματικότητα αυτών που «ζουν το μύθο τους» στην εξουσία, συναντούμε και τραγελαφικές αναφορές, όπως μεταξύ άλλων:




«Συνδέεται το σιδηροδρομικό δίκτυο με τη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, το ΒΙΟΠΑ Σαπών, το εμπορευματικό κέντρο Ιάσμου». Πότε συνδέεται, που γίνεται το έργο, με ποιο εμπορευματικό κέντρο Ιάσμου;



«Συνδέεται το σιδηροδρομικό δίκτυο Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη-Βουλγαρία». Με τι ακριβώς συνδέεται; Μεταξύ τους υπάρχει σύνδεση εδώ και δεκαετίες.



«Εμπορική και πολιτιστική αξιοποίηση των παλιών σταθμών του ΟΣΕ στον Ίασμο, Κοπτερό, Σώστη, Κομοτηνή, Μέστη»! ΠΟΙΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ; Υπάρχουν σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Κοπτερό και στο Σώστη; Η μήπως θα αξιοποιηθούν «εμπορικά και πολιτιστικά» οι ανοιχτές σιδηροδρομικές στάσεις διαστάσεων 2χ2 που υπάρχουν στους οικισμούς αυτούς;.



«Πολλαπλασιάστηκαν θεαματικά οι αφίξεις κοινωνικού τουρισμού στον Νομό». Σε ποιόν ακριβώς Νομό γίνεται αναφορά;

Όπως είναι όμως γνωστό, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Και εάν στα κείμενα, έστω και με αυτόν τον προκλητικό τρόπο, γεμίζουν οι σελίδες για τον κ.Στυλιανίδη, εκεί που τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα είναι στις φωτογραφίες που «τεκμηριώνουν το έργο» του υπουργού.



Έτσι, στην ενότητα «Θωρακίζουμε πνευματικά τη Ροδόπη» οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν ενδεικτικά τα εξής: Διαβαλκανική Βιβλιοθήκη σε τοπογραφικό διάγραμμα!, εγκαίνια νέων νηπιαγωγείων – κόψιμο κορδέλας με φόντο τις αίθουσες από λαμαρίνα, αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς!, το campus των ειδικών σχολείων στο Κόσμιο επίσης σε τοπογραφικό διάγραμμα!, διάφορες επισκέψεις του Υπουργού σε σχολεία του Ν. Ροδόπης, μαθητική παρέλαση στην Αθήνα!, τελετή έναρξης μαθητικών καλλιτεχνικών αγώνων Θεσσαλονίκης!



Στην ενότητα «Η Θράκη εξελίσσεται σε διεθνή διαμετακομιστικό κόμβο» συμπεριλαμβάνονται στις φωτογραφίες, ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Αθήνας !, πιάτσα TAXI!, το νέο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Κομοτηνή (;)!.



Στην ενότητα «Η Ροδόπη προάγεται σε τηλεπικοινωνιακό κόμβο» χειραψία με τον Bill Gates και επίσκεψη στο έξυπνο σχολείο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ!



Στην ενότητα «Καθιστούμε τη Ροδόπη βιομηχανικό και εμπορευματικό κέντρο – πολεμούμε την ανεργία», το εμπορευματικό κέντρου Ιάσμου σε μακέτα!, η ΒΙΠΕ Κομοτηνής πριν από 10 και πλέον χρόνια κατά την φάση κατασκευής του Εργοστασίου της ΔΕΗ!



Στην ενότητα «Η Ροδόπη γίνεται τουριστικός προορισμός», το λιμάνι του Φαναρίου με υπότιτλο «αναβάθμιση camping Φαναρίου», ένα βουνό και ένα ποτάμι!



Στην ενότητα «Εφαρμόζουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική» βλέπουμε ως επιτεύγματα την επίσκεψη του κ.Στυλιανίδη στην Κοινότητα Κέχρου, την επίσκεψη στην Κοινότητα Οργάνης και μια συνάντηση με το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών.



Στην κρισιμότερη ίσως ενότητα για το Νομό μας, «Στηρίζουμε τον αγρότη» βλέπουμε στις φωτογραφίες: ένα χάρτη της περιοχής όπου ΘΑ γίνει το Φράγμα Ιάσμου, τον κ. Στυλιανίδη να μιλάει σε ένα καφενείο και ένα τρακτέρ!

Στη Ροδόπη δυστυχώς δε «γίνεται δουλειά».

Στη Ροδόπη κάποιος μας «δουλεύει».

Δεν αντιλήφθηκαν οι κύριοι της Ν.Δ. το μήνυμα των προηγούμενων εκλογών στο Νομό μας. Δεν αντιλήφθηκαν την αγωνία και την ανασφάλεια που με τις πολιτικές τους άπλωσαν πάνω από την περιοχή μας. Δεν αντιλήφθηκαν την αναπτυξιακή οπισθοδρόμηση και την οικονομική ισοπέδωση.

Η Ροδόπη, θα δώσει και πάλι πρώτη το μήνυμα της νίκης του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές και της αυτοδύναμης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου στις επόμενες εθνικές εκλογές, διότι θέλουμε να δούμε τον τόπο μας να ξαναμπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, να ξαναβρούμε ως πολίτες τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και να αποκτήσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.