Απαντηση Καλαφατη σε ερωτηση Χατζηοσμαν

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, παρέλαβε την απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Σταύρου Καλογιάννη, σε ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με την πορεία εξέλιξης της έγκρισης της Γ’ Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δ. Κομοτηνής.

Στο κείμενο της απάντησης ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι με αφορμή προγενέστερη ερώτηση που είχε καταθέσει ο κύριος Χατζηοσμάν τον Ιούνιο του 2008 με το ίδιο θέμα, ακολούθησε εκτεταμένη αλληλογραφία με τον Δήμο Κομοτηνής με αποτέλεσμα τα απαραίτητα γεωλογικά-γεωτεχνικά στοιχεία να υποβληθούν στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. στις 15 Ιανουαρίου 2009!

Παρακάτω, στο κείμενο της απάντησης αναφέρονται τα εξής: «Μέχρι σήμερα δεν έχουν διαβιβασθεί στη Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΔΠΣ) του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. τα αναγκαία συμπληρωματικά στοιχεία της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που να αφορούν την επικαιροποίησή της με τα στοιχεία των απογραφών της ΕΣΥΕ του 2001 και τον εναρμονισμό της με τις προβλέψεις της με αυτές του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Υπουργική απόφαση με αριθ. 29310/21-7-03, ΦΕΚ 1471Β/9-10-03) που αφορούν την πόλη της Κομοτηνής. Μετά τη συμπλήρωση του φακέλου με τα παραπάνω αναφερόμενα θα είναι δυνατή η προώθηση του θέματος για έγκριση».

Με αφορμή την παραπάνω απάντηση, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το ζήτημα της έγκρισης της Γ’ Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Κομοτηνής δεν είναι πολιτικό ζήτημα• είναι πρωτίστως κοινωνικό και αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης της Κομοτηνής, την αποσυμφόρηση του κέντρου και τον εξορθολογισμό ως προς τη χρήση της γης. Εκ των πραγμάτων, κάθε μέρα που περνάει χωρίς τη λήψη ανάλογων πρωτοβουλιών για την επίλυση αυτού του προβλήματος, λειτουργεί εις βάρος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Προσωπικά δεν θεωρώ επιτυχία το γεγονός ότι για την αποστολή των απαραίτητων γεωλογικών-γεωτεχνικών στοιχείων έπρεπε να καταθέσουμε δύο ερωτήσεις στη Βουλή. Αντιθέτως, θεωρώ ότι η πρωτοφανής καθυστέρηση για την αποστολή των στοιχείων αναδεικνύει τη δυσλειτουργία και την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ιεραρχήσει τα προβλήματα της πόλης και να δώσει άμεσες λύσεις σε προβλήματα που εκκρεμούν και ταλαιπωρούν τους πολίτες της Κομοτηνής. Οι παραπάνω καθυστερήσεις δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια να είμαστε αισιόδοξοι για την έγκαιρη αποστολή των συμπληρωματικών στοιχείων για την προώθηση του θέματος της έγκρισης. Μπορούν ωστόσο να λειτουργήσουν ως ένα κακό παράδειγμα και να αφυπνίσουν τη δημοτική αρχή ούτως ώστε να κινητοποιηθεί άμεσα και να μην επαναλάβει τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος. Παρακολουθούμε το ζήτημα της έγκρισης της Γ’ Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κομοτηνής το οποίο αγγίζει όλους τους συμπολίτες μας, κατοίκους της Κομοτηνής, και θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών με κοινό όραμα την διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για εμάς και τα παιδιά μας».


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.