Απαλοιφη του ορου λαθρομεταναστης θελει η Εισαγγελια του Αρειου Παγου

Με έγγραφο που απεστάλη στις κατά τόπους εισαγγελίες, και έχει ήδη προωθηθεί στις διευθύνσεις εκπαίδευσης της Ροδόπης και την αστυνομία

Έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς όλους τους διευθυντές Εισαγγελιών Πρωτοδικών, με το οποίο τονίζεται πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος «λαθρομετανάστης» για υπηκόους τρίτης χώρας, που έχουν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες η Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Κωνσταντίνα Μελισσάρη.
 
Η κ. Μελισσάρη προώθησε το έγγραφο προς την αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης, τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, καθώς και στην υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων Ροδόπης, ώστε να σταματήσει η χρήση του όρου.
 
Το έγγραφο συντάθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από υπομνήσεις πως σε σωρεία εισαγγελικών εγγράφων, όταν γίνεται αναφορά σε υπήκοο τρίτης χώρας, που έχει εισέλθει στο ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, χρησιμοποιείται ο όρος «λαθρομετανάστης».
 
Ο όρος αυτός, είναι μειωτικός για την προσωπικότητα του ατόμου και δεν συναντάται στην ελληνική νομοθεσία. Για αυτό και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης ανέλαβε δράση και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί καθώς και άλλοι φορείς, που ασχολούνται πρωτίστως με ανηλίκους, ώστε, με την ενημέρωσή τους, να γίνει ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας και να αποτραπεί η χρήση μειωτικών, για τη προσωπικότητα των ανθρώπων, χαρακτηρισμών και λέξεων.
 
Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν πως θα συμβάλλουν όλοι στην εξάλειψη φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.