Απαλλαχθηκαν οι τρεις φοιτητες της Νομικης

Κατηγορούνταν για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 2012 στην Κομοτηνή

Την απαλλαγή των 3 φοιτητών που κατηγορούνταν για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 2012 στην Κομοτηνή αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.
Στα 3 τότε μέλη του Φ.Σ Νομικής Κομοτηνής είχε υποβληθεί μήνυση για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση από μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κομοτηνής, μετά την αψιμαχία που είχε λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων μετά την φοιτητική πορεία.
 
Να σημειώσουμε πως η δίκη έγινε χωρίς την παρουσία τόσο του μηνυτή όσο και πολιτικής αγωγής, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των δικηγόρων των 3 κατηγορουμένων, γιατί δεν είχαν την δυνατότητα να αντικρούσουν τα λεγόμενα στην κατάθεσή του, η οποία αναγνώστηκε από το δικαστήριο, μαζί με την ιατροδικαστική έκθεση που ανέφερε πως ο μηνυτής είχε από μία εκδορά στο χέρι και μία στο κεφάλι.
 
Ελλείψει και μαρτύρων κατηγορίας, κατέθεσαν μόνο οι μάρτυρες υπεράσπισης καθώς και οι τρείς κατηγορούμενοι, που περιέγραψαν το τι συνέβη εκείνη τη μέρα καθώς και το τι προηγήθηκε της αψιμαχίας, όταν όπως δήλωσαν αντιλήφθηκαν πως κατά την κατάθεση στεφάνου μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χαιρέτησε ναζιστικά. Τότε όπως ανέφεραν, πολλοί φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο κινήθηκαν προς την κατεύθυνσή του, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Ο εισαγγελέας στην τελική του αγόρευση τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων επικράτησε ένταση, θεωρώντας πως από τα σπρωξίματα και τις αντεγκλήσεις ο μηνυτής έφυγε με σωματικές κακώσεις, και αναγνώρισε τους τρείς κατηγορούμενους.
Όμως θεωρώντας πως δεν υπήρξε επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά απλή σωματική βλάβη, ζήτησε να απαλλαχθούν οι κατηγορούμενοι.
 
Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν την πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων, εκφράζοντας την άποψη πως τόσο από την ακροαματική διαδικασία, όσο και από την ιατρική έκθεση και ακόμα και από τα ίδια τα λεγόμενα του μηνυτή στην κατάθεσή του, δεν προέκυψε από πουθενά το παραμικρό στοιχείο ενοχής για τους τρείς κατηγορούμενους.
 
Μάλιστα τονίστηκε επανειλημμένα ότι παρά το γεγονός ότι στην κατάθεση δηλώνεται από το μηνυτή πως οι τρείς τον χτυπούσαν επανειλημμένα με στυλιάρια και ξύλα, στην ιατροδικαστική έκθεση φαίνεται μόνο μια εκδορά στο κεφάλι και μία στα χέρια, και ο ίδιος ο ιατροδικαστής χαρακτήρισε ελαφρά. Επιπλέον τονίστηκε πως η συμπλοκή δεν έγινε με τον μηνυτή, αλλά οι φοιτητές προσπάθησαν να προσεγγίσουν αυτόν που εξέλαβαν πως χαιρέτησε φασιστικά, και τότε όλοι ενεπλάκησαν.
 
Για αυτό και ζητήθηκε η αθώωση των τριών κατηγορουμένων, που οι συνήγοροί τους θεωρούν πως στοχοποιήθηκαν πολιτικά, τόσο για παραταξιακούς λόγους, όσο και για το γεγονός ότι έπρεπε να καλυφθεί το γεγονός του χαιρετισμού.
Τελικά το δικαστήριο, κατόπιν μεταβολής της κατηγορίας από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή έπαυσε τη δίωξη εφ’ όρον για όλες τις πράξεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.