«Ανυποτακτα με το ΚΚΕ για τις αναγκες μας και για την ανατροπη»

Πολιτισμός, πολιτική, προβληματισμός και ποιότητα χαρακτήριζαν και το 32ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ «Οδηγητής» που διεξήχθη φέτος για πρώτη χρονιά στον αύλειο χώρο της Παλιάς Νομικής, έχοντας μέχρι τώρα συνδέσει την πορεία του στην Κομοτηνή με το πάρκο. Νεολαίοι και όχι μόνο παρακολούθησαν το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων χειροκροτώντας τις προσπάθειες των νέων ανθρώπων για πολιτιστική έκφραση.

Ο Φοίβος Βουδούρης, μέλος της ΚΝΕ, μίλησε για 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή», εξηγώντας ότι πρόκειται για το πολιτικό και το πολιτιστικό γεγονός, το οποίο διοργανώνει επί 32 χρόνια η Κομμουνιστική Νεολαία.

«Προωθούμε επί 32 χρόνια την άποψη του ΚΚΕ για τον πολιτισμό ενάντια στην υποκουλτούρα και τα ναρκωτικά, προσεγγίζοντας κάθε χρόνο ένα νέο πολιτικό θέμα.

Το φετινό μας σύνθημα είναι «Ανυπότακτα με το ΚΚΕ για τις ανάγκες μας και για την ανατροπή ενόψει των εκλογών» σε μια κατεύθυνση να τιμωρήσουμε τους ενόχους που εφαρμόζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ. Να γυρίσουμε την πλάτη σ’ αυτή την πολιτική και να σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντί της» πρότεινε.

Σχολιάζοντας τις σχέσεις του ΚΚΕ με το τουρκικό κομμουνιστικό κόμμα, με αφορμή και την ομιλία του Φεράτ Κοτς, ο κ. Βουδούρης σημείωσε ότι βασίζονται στις σχέσεις του προλεταριακού διεθνισμού, «λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι δυο λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, γιατί καταπιέζονται από την αστική τάξη. Οι σχέσεις μας είναι αλληλέγγυες και συντροφικές αφού παλεύουμε για την κατάργηση της καταπίεσης και την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κομμουνιστικού κόμματος Φεράτ Κοτς αναφέρθηκε σε θέματα που αντιμετωπίζει το κομμουνιστικό κόμμα στη χώρα του αυτή την περίοδο».


Η βραδιά του Σαββάτου περιέλαβε και ομιλία του μέλους του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, Δημήτρη Παπατολίδη, ενώ έκλεισε με λαϊκό και ρεμπέτικο γλέντι.

Μέλη της ΚΝΕ, από την Πολιτιστική Ομάδα παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στους μεγάλους ποιητές της ζωής, Γιάννη Ρίτσο και Ναζίμ Χικμέτ.

Θετική αποτίμηση

Σε ικανοποιητικό επίπεδο ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο 32ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Ροδόπης και του «Οδηγητή», σύμφωνα με το μέλος της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ Θανάση Μπιζαϊντέ, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Αρβανιτίδη «Υψηλές πτήσεις ενημέρωσης».

«Ήταν ένα φεστιβάλ πλούσιο από πλευράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού το Σαββατοκύριακο που μάς πέρασε. Περιελάμβανε εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά και ποιητικά αφιερώματα, λαϊκό και ρεμπέτικο γλέντι, κουβανέζικη μουσική, παρουσίαση βιβλίων, παράσταση Καραγκιόζη, έκθεση βιβλίου, σκίτσου και τουρνουά σκάκι, καθώς και ομιλία εν όψει των δημοτικών εκλογών από τον υποψήφιο νομάρχη Νίκο Φακιρίδη, αλλά και από τον εκπρόσωπο του ΤΚΡ.

Η νεολαία, σαν κομμάτι της εργατικής τάξης και σαν κομμάτι των λαϊκών τάξεων, έχει ανάγκη να παλέψει για μία άλλη κοινωνία εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και αυτό ήταν το μήνυμα για αγώνα που θέλησε να περάσει η ΚΝΕ Ροδόπης, εκφράζοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων».

Ο Θανάσης Μπιζαϊντές,
εκπροσωπώντας την νεολαία του ΚΚΕ, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση των προσώπων που έχουν επιλεχθεί για την διεκδίκηση του δήμου και της νομαρχίας Ροδόπης με όποιο δυνατό τρόπο μπορούν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.