Αντωνης, το ονομα του μικρου «πριγκιπα» του Γιαννη και της Βουλας Βασιλειαδη

Βάφτισαν το Σάββατο τον πρωτότοκο γιο τους

Τον πρωτότοκο γιο τους βάφτισαν το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Ιουλίου, ο Γιάννης Βασιλειάδης και η σύζυγός του Παρασκευή (Βούλα) Κακίδου.
 
Ο μικρός Αντώνης, που έλαβε το όνομα του παππού του Αντώνη Βασιλειάδη, βούτηξε στην κολυμπήθρα του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, παρουσία συγγενών και φίλων,  που στάθηκαν «μάρτυρες» της πρώτης και σημαντικότερης αυτής βουτιάς του.
 

Στις πρώτες θέσεις ο παππούς Αντώνης με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, για την συνέχεια του ονόματος, η γιαγιά Στέλλα, ο παππούς Γεώργιος και η γιαγιά Κυριακή, οι θείες Μαρία και Κατερίνα, με τα παιδιά της Τριανταφυλλιά και Αντώνη,  και ο θείος Νίκος με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους Στέλλα και Αναστασία.
 

Το πιο συγκινητικό,  η  παρουσία των προπαππούδων, του Γιάννη και της Μαρίας Μιμίκου, γονιών της Στέλλας Βασιλειάδη, και της Κατερίνας Βασιλειάδου, μητέρας του Αντώνη,   που γεύονται με μοναδική ευφροσύνη την ευτυχία των εγγονών τους.
 

Με τη βοήθεια των νονών του Αντώνη Αυγουλά και Άννας – Μαρίας Γιαννούχου ο νεοφώτιστος Αντώνης βούτηξε άφοβα στο νερό της κολυμπήθρας, ενώ αμέσως μετά έβαλε τα βαφτιστικά του ρούχα, εκλεκτά διαλεγμένα που άρμοζαν στον μικρό «πρίγκιπα» της οικογένειας.
 

Χαρακτηρισμός διόλου τυχαίως μιας και η διακόσμηση της εκκλησίας αλλά και το θέμα της βάφτισης ήταν εμπνευσμένο από τον δημοφιλή ήρωα του  Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που ήταν παντού παρών και είχε, μέσω του νεοβάφτιστου «πρίγκιπα», την τιμητική του. Από τη διακόσμηση των γλυκισμάτων του βαφτιστικού μπουφέ έξω από την εκκλησία μέχρι τα σουπλά και τα διακοσμητικά του τραπεζιού, που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα οι Θράκες. Από τα πιο ωραία οι σπέσιαλ «μπομπονιέρες» για τα παιδιά που περιείχαν το αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους παραμύθι του Γάλλου συγγραφέα. 
 
Να σας ζήσει και με το όνομα Γιάννη και Βούλα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.