Αντωνης Γραβανης: «Να βαλουμε τελος στην κουρασμενη Διοικηση του Δημου Κομοτηνης»

Ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» κατέθεσε μία σειρά προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής - Ζήτησε από τους συμπολίτες να φέρουν με την ψήφο τους την αλλαγή που αξίζει στον τόπο

«Θέλω τη στήριξη σας για την αλλαγή που μας αξίζει. Θα είμαστε δίπλα σας και πριν και μετά τις εκλογές.  Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο Κομοτηνής».  Με αυτά  τα λόγια ο Αντώνης Γραβάνης, επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» ολοκλήρωσε τον λόγο του, ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών του σε ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι το απόγευμα της Δευτέρας.
 
Παραθέτοντας  μία  σειρά  προτάσεων για την αξιοποίηση του Φαναρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κομοτηνής, ο κ. Γραβάνης επισήμανε πως αυτός και οι συνεργάτες του ξέρουν τον τρόπο να μετατρέψουν την Κομοτηνή σε σημαντικό προορισμό, αξιοποιώντας όλα τα «όπλα» που έχει στην φαρέτρα του, όπως το Πανεπιστήμιο, ο τουρισμός και η δημιουργία ενός ισχυρού Brand Name.
 
Ο  άξονας της ομιλίας του κινήθηκε γύρω από την τοπική οικονομία, την ανάπτυξη και τις προοπτικές τουρισμού στο Δήμο Κομοτηνής, «ρίχνοντας» τα βέλη του στην «Κοινωνία Πολιτών», λέγοντας πως δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει στην καθημερινότητα των πολιτών της Κομοτηνής.

 Η αίθουσα του εστιατορίου «Φάρος» ήταν κατάμεστη και όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στον κ. Γραβάνη καλή επιτυχία στις εκλογές του Μαΐου.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν παραγωγικοί φορείς του τόπου, εκπρόσωποι των Ξενοδόχων Ροδόπης, επαγγελματίες, μέλη του συνδυασμού και κάτοικοι από το Φανάρι, που άκουσαν με προσοχή τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Γραβάνη. 

«Χρέος μας να αποκτήσει η Κομοτηνή ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα μέσα από μία σειρά παρεμβάσεων» 

Ο κ. Γραβάνης, μέσα από την ομιλία του,  έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής και στην προσέλκυση κόσμου από την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια. Για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» απαιτείται ένα ρεαλιστικό σχέδιο, με συνεργασία και αξιοποίηση όλων των δυνάμεων, λαμβάνοντας κάθε δυνατή πληροφορία που μπορεί να αποκομίσει ο καθένας και χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία τεχνολογίας που υπάρχουν στη διάθεσή τους. «Μέσα από αυτήν την προσπάθεια ο Δήμος Κομοτηνής μπορεί να αποκτήσει μια ιδιαίτερη  τουριστική ταυτότητα» ανέφερε ο κ. Γραβάνης   και κατέθεσε μια σειρά πολιτικών στοχευμένων δράσεων που θα αναδείξουν την περιοχή, όπως η αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου Φαναρίου,  η διασύνδεση Φαναρίου-Παραλία Αρωγής-Μέσης με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, περιμετρικά της λίμνης, η δημιουργία «Summer School» σε συνεργασία με το Δ.Π.Θ., η αξιοποίηση του Ναυτικού Ομίλου, η δημιουργία υπαίθριων αθλητικών χώρων και οι δράσεις στον Ορεινό Όγκο. 

«Στόχος μας η διεξαγωγή 3 κύκλων εκδηλώσεων με στόχο την προσέλκυση κόσμου» 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε ότι η έννοια «αισθητική» θα πρέπει να μπει στο δημόσιο διάλογο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την καθημερινότητα των πολιτών, αφού αποτελεί σημαντικό συστατικό ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης για την τοπική κοινωνία. «Βάζουμε χρώμα στο γκρίζο που μας έχουν επιβάλει» ανέφερε ο κ. Γραβάνης,  θέτοντας ως κορωνίδα του ενδιαφέροντος του την αξιοποίηση και την αναμόρφωση του Πάρκου της Αγίας Παρασκευής, της κεντρικής πλατείας και  των περιφερειακών πάρκων.
 
Πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση, ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» κατέθεσε τις προτάσεις του για την διεξαγωγή 3 κύκλων εκδηλώσεων, προκειμένου η Κομοτηνή να προσελκύει περισσότερο κόσμο από τις γύρω περιοχές. Αυτές θα πραγματοποιούνται κάθε  Σεπτέμβριο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για την υποδοχή των νέων φοιτητών και την διεξαγωγή reunion όλων των παλαιών, κάθε  Δεκέμβριο με σειρά Χριστουγεννιάτικων δράσεων στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής και την πλατεία και κάθε Μάιο στις εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια», στα οποία ο κ. Γραβάνης και οι συνεργάτες του στοχεύουν να δώσουν χαρακτήρα Φεστιβάλ.  Μέσα από αυτές τις δράσεις,  θα δημιουργηθεί ένα σταθερό τουριστικό brand name για την πόλη, με την ένταξη σε αυτό, συλλόγων και πολιτιστικών μνημείων, μουσείων και σημείων ενδιαφέροντος της πόλης. 

«Να μπει τέλος στην κουρασμένη υπάρχουσα διοίκηση του Δήμου» 

Μέσα στο πλάνο της «Σύμπραξης Προοπτικής» βρίσκεται και η ανάδειξη της περιοχής σε Κέντρο Τουρισμού, Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας, Αθλητισμού, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου με στόχο την αύξηση των εσόδων των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καταθέτοντας μία σειρά προτάσεων προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο κ. Γραβάνης  μιλώντας για την υπάρχουσα διοίκηση του Δήμου, την χαρακτήρισε «κουρασμένη» και ζήτησε τη στήριξη των συμπολιτών του για τη μετάβαση σε  μία σύγχρονη διοίκηση που να σχεδιάζει με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, να προβλέπει και να αφουγκράζεται τις ανάγκες να είναι αρωγός -και όχι διώκτης- αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
 
Βασικοί πυλώνες αυτής της σύγχρονης διοίκησης σύμφωνα με τον κ. Γραβάνη είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η αλληλεγγύη και η συνοχή μεταξύ των πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.