Αντιθετη η Επιτροπη Ειρηνης Ροδοπης στη δημιουργια βασης του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρουπολη

Κάλεσμα στην πορεία Ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί στη γειτονική πόλη την Κυριακή 13 Μαΐου

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνουν την Κυριακή 13 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη στις 10.30 οι Επιτροπές Ειρήνης της ΠΑΜΘ απευθύνουν οι συμμετέχοντες σε αυτή, που από τη Ροδόπη περιλαμβάνουν την Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης, το Σύλλογο Γυναικών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το παράρτημα Ροδόπης της ΠΕΑΕΑ, το ΜΑΣ.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησαν ο κ. Νίκος Φακιρίδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης και ο κ. Σαράντης Πανταζής, μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίστηκε ότι ηπορεία γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης που προκήρυξε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή ύφεση και Ειρήνη, καλώντας το λαό να καταδικάσει μαζικά τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία.
 
Από τη Ροδόπη θα υπάρχουν λεωφορεία για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, που θα ξεκινήσουν από τη Δημαρχία Κομοτηνής στις 9 το πρωί.
 
Ο κ. Φακιρίδης τόνισε πως η συνεχόμενη όξυνση των πραγμάτων στην περιοχή μας, όπως φαίνεται και από την εμπλοκή Ιράν και Ισραήλ στο έδαφος της Συρίας, εμπεριέχει τους δικούς της κινδύνους.
 
Όλα αυτά δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης που ακολουθεί η Κυβέρνηση της Ελλάδας, που μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες που θα πλήξουν τους απλούς πολίτες.
 
Άλλωστε οι αφορμές για ένα ατύχημα δεν λείπουν, όπως οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, ο εμβολισμός του περιπολικού “Γαύδος”, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, η αμφισβήτηση των συνόρων και η στρατιωτική παρουσία στην ΑΟΖ της Κύπρου προειδοποιούν για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.
 
Θεωρεί δε πως η αστική τάξη της γειτονικής χώρας στοχεύει στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Α. Μεσόγειο και την αλλαγή των συνόρων όπως δείχνει η εισβολή στη Συρία καθώς και η αξίωση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
 
Η κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εμπλέκει συνεχώς πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, και προσπαθεί να καθησυχάσει το λαό με την «γεωστρατηγική αναβάθμιση»,  την ώρα που οι ΗΠΑ αυξάνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα και την περιοχή μας.
 
Ανάμεσα σε αυτές και η βάση ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που έχει σαν στόχο να αποτελέσει ενδιάμεση βάση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδηστα Βαλκάνια  ενώ δεν αποκλείεται η αναβάθμισή της σε ορμητήριο για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων, επιτηρώντας οικονομικά συμφέροντα των επιχειρήσεων των ΗΠΑ, όπως ο TAP, ο IGBκαι ο σταθμός LNG.
 
Για αυτό και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία της Κυριακής, ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, η επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό, καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, να φύγουν το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία, να μη περάσουν τα σχέδια δημιουργίας βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, να επιστραφούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από τις φυλακές Αδριανούπολης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 
Τη στήριξη του ΜΑΣ μετέφερε ο κ. Πανταζής, σημειώνοντας πως έχουν καθήκον και υποχρέωση να συνεχίσουν τον αγώνα του Γρηγόρη Λαμπράκη απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα ιμπεριαλιστικό κράτος.
 
Για αυτό και καταδικάζουν την προσπάθεια δημιουργίας βάσης ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας πως όταν η γειτονιά μας βράζει και το σπίτι του γείτονα καίγεται, δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι, όταν μάλιστα αύριο θα κληθούν να υπερασπιστούν την πατρίδα, και αντίθετα να χύσουν το αίμα τους για αυτούς που αντί να επενδύσουν στην παιδεία και στις σπουδές τα δίνουν για εξοπλιστικά προγράμματα ενισχύοντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών στην ευρύτερη περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.