Αντιπροσωπεια του Δικτυου «Πολις» στην Τουρκια

Αντιπροσωπεία του δικτύου Δήμων Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας «Πόλις» με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο θα επισκεφτεί την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου την Τουρκία έχοντας στο πρόγραμμα συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με σκοπό να συζητηθούν ζητήματα συνεργασίας του δικτύου με το οικουμενικό πατριαρχείο και ιδιαίτερα για το θέμα της διοργάνωσης του διημέρου εκδηλώσεων που θα λάβει χώρα 14 και 15 Μαΐου στην Κων/πολη και θα αφορούν στην ομογένεια.
Πρόκειται για ένα αγώνα μπάσκετ με τον αθλητικό σύλλογο των Ταταούλων και μια θεατρική παράσταση στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο και Λύκειο. Την ίδια μέρα η αντιπροσωπεία του δικτύου θα επισκεφτεί το Γυμνάσιο – Λύκειο του Ζωγράφειου για να συναντηθούν με το διευθυντή του κ. Δεμερτζόγλου και να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Ακολούθως η αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί και τον αθλητικό σύλλογο Ταταούλων και με τον Πρόεδρο κ. Ντίνο Μπεξαλίδη θα εξετάσουν τις λεπτομέρειες του αγώνα. Να σημειωθεί ότι από τις μέχρι σήμερα συμμετοχές που έχουν δηλωθεί αντιπροσωπεία περίπου 50 μελών αποτελούμενη από την αθλητική ομάδα μπάσκετ του Δήμου Φερών, την θεατρική ομάδα του Δήμου Φερρών, δημοσιογράφους, Δημάρχους και στελέχη του Δικτύου Δήμων θα βρίσκονται στις 14 και 15 Μαΐου στην Κων/πολη για να πραγματοποιήσουν αυτές τις εκδηλώσεις.

Παράλληλα το Σάββατο 7 Μαΐου η αντιπροσωπεία του Δικτύου θα συμμετέχει σε συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας όπου συντονιστής είναι ο κ. Χαριτόπουλος και συμμετέχουν σ’ αυτή ένας εκπρόσωπος του Τουρκικού και ένας του Βουλγαρικού δικτύου για να εξετάσουν ζητήματα συντονισμού κοινών δράσεων. Ένα βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η υλοποίηση του προγράμματος «Νεολαία κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» στο οποίο θα συμμετέχουν νέοι από Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία εδώ στην Θράκη και το οποίο θα λάβει χώρα από τις 21-28 Ιουνίου και χρηματοδοτείται από τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς. Το δεύτερο θέμα που θα συζητηθεί είναι η αντίστοιχη διοργάνωση του συγκεκριμένου προγράμματος στη Ραιδεστό στην Τουρκία από τις 1-10 Αυγούστου. Παραλλήλως θα συζητηθούν και ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση της κοινής συνεδρίασης των τριών Δ.Σ. που θα αφορά στην υποβολή κοινών προγραμμάτων. Ήδη έχουν ξεκινήσει προγράμματα μικρών παρεμβάσεων στον Ελληνοβουλγαρικό τομέα και Δήμοι και στελέχη του Δικτύου ασχολούνται προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε δηλώσεις του προς τον ΠτΘ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Δικτύου κ. Χαριτόπουλος τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό αυτό το διήμερο διότι αφενός μεν αποδεικνύει την ετοιμότητα και την οργανωτική δομή την οποία διαθέτει το Δίκτυο Δήμων Ελλάδος – Τουρκίας – Βουλγαρίας, αλλά και τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στη συνεργασία των τριών δικτύων η οποία επιτυγχάνεται και με την λειτουργία της εκτελεστικής γραμματείας, ενός νέου θεσμού ο οποίος είναι ευέλικτος και λειτουργικός για το συντονισμό των δράσεων των τριών δικτύων και των τριών περιοχών». Επίσης χαρακτήρισε «σημαντική» τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη γιατί όπως είπε «κατά τη διάρκειά της θα υπάρξει διατύπωση και έκφραση των κοινών αντιλήψεων και θέσεων που διέπουν τις δύο πλευρές για ζητήματα συνεργασίας, φιλίας, ειρήνης αλλά και κοινών δράσεων μεταξύ όλων των χωρών καθώς και για την ανάπτυξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.