Αντιπολεμικη εκθεση στην κεντρικη πλατεια της Κομοτηνης

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης

Με την έκθεση φωτογραφικού υλικού με γενικό τίτλο « Όχι στην εκμετάλλευση, τον  πόλεμο , την προσφυγιά» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης, το Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης και την ΠΕΑΕΑ Ροδόπης που ξεκίνησαν στις 24 Μαΐου.
 
Σε αυτήν παρουσιάστηκε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και τα ποιήματα που είχαν γραφεί από τους μικρούς μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής για την προσφυγιά.
 

Είχε προηγηθεί στις 24 Μαΐου η εκδήλωση με θέμα της κεντρικής ομιλίας :«Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και οι κίνδυνοι για τους λαούς της περιοχής μας. Η θέση της Ελλάδας.», που παρουσίασε ο κ. Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, μετά την οποία τιμήθηκαν με αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα τα παιδιά που πήραν μέρος στις «πρωτοβουλίες δράσης»  που οργάνωσε η  Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με  φορείς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η αντινατοϊκή αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης ΄Εβρου, Ροδόπης , Ξάνθης , Καβάλας  και Δράμας, ταξικά σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής, με αφορμή την παροχή διευκολύνσεων από την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για την πραγματοποίηση της άσκησης NOBLE JUMP που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών.
 
 Οι διοργανωτές ανανέωσαν τη συνεργασία τους για επόμενες αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι την μόνη απάντηση και αντίσταση στον ιμπεριαλιστικό  πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας μπορεί να δώσει ο λαός. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.