Αντιπλημμυρικος σχεδιασμος και στην περιοχη των Αμαραντων

Για να ανακουφιστεί το χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών που παρατηρείται στην περιοχή

Παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή των Αμαράντων, φιλοδοξώντας να ανακουφιστεί το χρόνιο πρόβλημα πλημμυρών που παρατηρείται στην περιοχή πραγματοποιεί η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιεί το τελευταίο διάστημα με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών της Ροδόπης και των αγροτικών καλλιεργειών.
 
Να θυμίσουμε πως η περιοχή είχε πληγεί τον Δεκέμβριο του 2017 από έντονη κακοκαιρία, με πολλά χωράφια να παραμένουν πλημμυρισμένα ακόμα και μήνες μετά από το πρώτο πλήγμα.
 

Για τις παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο κανάλι της Βιομηχανικής περιοχής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Τσαλικίδη, του κ. Βασίλη Ντάφου (Διευθυντής ΒΙ.ΠΕ) , Ταρκάν Μουλταζά (θεματικού Αντιπεριφερειάρχη), Γιάννη Σταυρίδη (Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών), Κώστα Δερνεκτσή (Προϊσταμένου Τεχνικών Έργων) και εκπροσώπων της ΔΕΗ.
 
Ο σχεδιασμός αφορά τον ευρύτερο καθαρισμό του καναλιού, τον σωστό συντονισμό, την δημιουργία αναχωμάτων και την καλύτερη θωράκιση του οικισμού των Αμαράντων και πέριξ αυτού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.