Αντιπαραθεση για τη συμμετοχη της ΠΑΜΘ σε εκθεση στη Γαλλια

Βολές από Καραλίδη για τη συμμετοχή - Θετικά τα αποτελέσματα χωρίς κόστος για την Περιφέρεια, τόνισε ο Κ. Αντωνιάδης

Σε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» κ. Φώτη Καραλίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη εξελίχθηκε η επερώτηση του πρώτου για το θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας ΑΜΘ στην έκθεση International FrenchTravel Market – TOP RESA που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.  

Μάλιστα η αντιπαράθεση έγινε σε έντονους τόνους, με τον κ. Καραλίδη να μιλά για ζήτημα μείζονος πολιτικής ευθύνης και να ζητά την παραίτηση του κ. Αντωνιάδη, ενώ ο κ. Αντωνιάδης τόνισε πως ήδη έχουν υπάρξει οφέλη από την παρουσία της Περιφέρειας εκεί, η οποία έγινε χωρίς κόστος.
 
Ο κ. Καραλίδης τόνισε πως αφορμή για την επερώτηση ήταν δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη, που ευχαριστεί την Υπουργό τουρισμό κ. Κουντουρά για την βοήθειά της στη συμμετοχή στην έκθεση.
 
Όμως όπως τόνισε η Περιφέρεια δεν βρίσκεται στην επίσημη λίστα των εκθετών, ενώ αναρωτήθηκε πως έγιναν οι B2B συναντήσεις που αναφέρονται στο δελτίο τύπου, και ποιοι εμπλέκονταν, όταν συμμετείχε μόνο ένας υπάλληλος στην έκθεση και μάλιστα μόνο με ένα «τραπεζάκι», όπως το χαρακτήρισε, στον χώρο του περιπτέρου της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Ζήτησε να μάθει για το περίπτερο που αναφέρεται στο δελτίο τύπου του κ. Αντωνιάδη, για τα έξοδα του υπαλλήλου και γιατί πιέστηκε η περιφέρεια να συμμετάσχει.
 
Τόνισε δε πως μπαίνει μέγιστο πολιτικό ζήτημα ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από τον θεματικό περιφερειάρχη τουρισμού ζητώντας την παραίτησή του. 

Θετικά αποτελέσματα χωρίς κόστος 

Απαντώντας ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι η έκθεση του Παρισιού ήταν στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ για το 2017, και στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης είχε ποσό 10 χιλιάδων ευρώ.
 
Και αυτό γιατί η διοίκηση θεωρούσε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική έκθεση, σε μια μεγάλη αγορά, όπως της Γαλλίας, από όπου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την βόρεια Ελλάδα και την περιφέρειά μας.
 
Δυστυχώς όμως το ποσό που είχε υπολογιστεί δεν επαρκούσε για τη συμμετοχή στην έκθεση, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ανάδοχος και να μην προχωρήσει η συμμετοχή σε αυτή.
 
Παρόλα αυτά σε συνάντηση που είχαν με την κ. Κουντουρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν αυτή έμαθε πως η Περιφέρεια δεν μπόρεσε να συμμετάσχει, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει προωθητικό υλικό της Περιφέρειας δωρεάν στο περίπτερο του ΕΟΤ, με ένα συγκεκριμένο τραπεζάκι για να προβληθεί η ΑΜΘ.
 
Ο κ. Αντωνιάδης παραδέχτηκε ότι στο δελτίο τύπου εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι η περιφέρεια είχε περίπτερο, ενώ τα μόνα έξοδα ήταν η μετακίνηση και η αποζημίωση ενός υπαλλήλου που πήγε στην έκθεση.
 
Σημείωσε δε πως λόγω αποχώρησης ενός εκθέτη, η περιφέρεια μεταφέρθηκε πιο μπροστά, ενώ για τα οφέλη σημείωσε πως έχουν ήδη έχουν έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια δύο τουριστικά γραφεία, ένα από τα οποία ειδικεύεται στον εναλλακτικό τουρισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.