Αντιμετωπος με τη δικαιοσυνη ο 21χρονος που πυροβολησε και σκοτωσε σκυλο

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, μετά από την παρέλευση του αυτοφώρου

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και με τις βαριές «καμπάνες», που προβλέπει ο νόμος για την κακοποίηση και τη θανάτωση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, θα βρεθεί ο 21χρονος άνδρας, που πρωταγωνίστησε σε ένα αποτρόπαιο συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη στην Κομοτηνή. Για άγνωστο λόγο, ο 21χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο του 29χρονου γείτονά του, μπροστά στα μάτια του τελευταία αλλά και αρκετών περιοίκων στην οδό τέρμα Στρυμόνος. Μετά από αυτήν του την πράξη, τράπηκε σε φυγή για να αποφύγει την αυτόφωρη σύλληψη, ενώ την επόμενη μέρα, μετά από την παρέλευση του αυτοφώρου, παρουσιάστηκε αυτοβούλως ενώπιον των αστυνομικών αρχών.

Το πρωί της Πέμπτης ο 21χρονος δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης και, αφού απολογήθηκε, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Η δικογραφία, που σχηματίστηκε εις βάρος του, περιλαμβάνει τις παραβάσεις της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σημειώνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές. Ειδικότερα για τη θανάτωση ζώου ο νόμος προβλέπει χρηματική ποινή έως και 30.000 ευρώ, καθώς επίσης ποινή φυλάκισης από ένα έως πέντε έτη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.