Αντιμετωποι με διακοπη ρευματος στα καταστηματα τους επαγγελματιες της Ροδοπης

Να δοθεί παράταση ζητά η ΟΕΒΕΣ

Αντιμέτωποι με τη διακοπής ρεύματος στις επιχειρήσεις τους
έρχονται επαγγελματίες της Ροδόπης. Το φαινόμενο θίγει η ΟΕΒΕΣ
Ροδόπης εξηγώντας πως «αυτές τις μέρες παρατηρείται το φαινόμενο διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταστήματα που σημειώνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ και προς τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΟΕΒΕΣ, οι ιδιώτες πάροχοι ενημερώνουν τους επαγγελματίες με μήνυμα sms, ότι έχει εκδοθεί εντολή διακοπής ρεύματος, προκαλώντας τους φόβο για τα επακόλουθα. «Γνωρίζουμε ότι οι εταιρείες ακολουθούν την τιμολογιακή τους πολιτική που ίσχυε και πριν την πανδημία, επίσης γνωρίζουμε ότι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των εταιριών οι επαγγελματίες μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους» επισημαίνει η ΟΕΒΕΣ για να τονίσει πως «αυτό όμως που γνωρίζουμε πολύ περισσότερο είναι ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις των επαγγελματικών, τον τελευταίο μήνα με τα καταστήματα τους κλειστά έχουν γιγαντωθεί και αποτελούν, πλέον, “θηλιά” στον λαιμό τους”».

«Όλοι ζούμε με την αγωνία για το αύριο. Όλοι ζούμε με την αγωνία για το πώς θα σταθούμε και πάλι επαγγελματικά στα πόδια μας» συμπληρώνει η ΟΕΒΕΣ κλείνοντας για να αιτηθεί «λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνει η αγορά, να δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών
προς τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να στηριχθούν οι επαγγελματίες μέχρι να επανέλθουν στην επαγγελματική τους κανονικότητα».

Αναφορά στους αρμόδιους υπουργούς από τον Ι. Αχμέτ

Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεσα ανταποκρινόμενος στο αίτημα της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς Ενέργειας, Οικονομικών και Ανάπτυξης με θέμα τις επαπειλούμενες διακοπές ρεύματος σε καταστήματα επιχειρήσεων, εμπόρων και επαγγελματιών που έχουν διακόψει υποχρεωτικά τις εργασίες τους εξαιτίας της υφιστάμενης κατάστασης.

Ο κ. Αχμέτ καταθέτει προς τους συναρμόδιους υπουργούς αυτούσια την αναφορά
της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και τους ζητά να ανταποκριθούν στο αίτημα για να δοθεί παράταση στις ημερομηνίες αποπληρωμών του ρεύματος τόσο από την ΔΕΗ όσο και από τους ιδιώτες παρόχους ενέργειας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.